Kokeile kuukausi maksutta

Peab sai 22 miljoonan korjausurakan Helsingistä

Peab toteuttaa Helsingin kaupungin asunnot oy:lle (Heka) vuokra-asuntojen laajan saneerauksen Helsingin Jakomäessä, osoitteessa Jakomäentie 10. Urakkasumma on 22 miljoonaa euroa.

Kuuntele juttu

Hanke koostuu kolmesta erillisestä, vuosina 1968–69 rakennetusta vuokratalosta. Kussakin talossa on viisi asuinkerrosta, kellarikerroksen varasto- ja kerhotilat sekä saunaosasto. Saneerattavia asuntoja on kaikkiaan 210. Korjaustyöt toteutetaan osavaiheittain.

Kiinteistöön toteutetaan laaja peruskorjaus, joka pitää sisällään rakennuksen sisäpuolisen peruskorjauksen lvisa-järjestelmineen. Rakennusten vesikatot uusitaan ja rakennetaan iv-konehuoneet. Myös rakennusten piha-alue peruskorjataan.

Kattavan peruskorjauksen yhteydessä kiinteistöjen esteettömyyttä parannetaan muun muassa uusimalla hissit ja vaihtamalla vanhoja ovia uusiin. Energiatehokkuutta kehitetään uusimalla ilmanvaihtojärjestelmä, lisäämällä lämmöneristävyyttä ja asentamalla aurinkopaneelijärjestelmä.

Projekti käynnistyy helmikuussa 2022 ja valmistuu marraskuussa 2024.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab sai 22 miljoonan korjausurakan Helsingistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat