Kokeile kuukausi maksutta

SRV-allianssi aloittaa SUPO-talon rakennustyöt – valmista vuoden 2024 lopussa

Rakentamista on valmisteltu jo syksystä 2020 lähtien. Alunperin rakennuksen piti valmistua vuodenvaihteessa 2023 – 2024.

Suojelupoliisin toimitilahanke on Suomen oloissa poikkeuksellinen rakennuksen turvallisuuteen ja toiminnallisuuteen tehtävien ratkaisuiden vuoksi. Suunnittelua onkin tehty tiiviissä yhteistyössä Suojelupoliisin kanssa. (Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit)

Suojelupoliisin uusien toimitilojen rakennustyöt käynnistyvät Helsingin Kaartinkaupungissa. Uudisrakennus korvaa kaksi vanhaa rakennusta Fabianinkadulla.

Rakennusten purkamista valmistelevat työt alkavat helmikuussa 2022. Kesällä työmaalla tehdään louhinta- ja räjäytystöitä, jotka kestävät vuoden 2022 loppuun. Uusi toimitila valmistuu vuoden 2024 lopulla ja suojelupoliisi muuttaa sinne vuonna 2025.

Rakentamista on valmisteltu jo syksystä 2020 lähtien. Alunperin rakennuksen piti valmistua vuodenvaihteessa 2023 – 2024. Rakennusluvan saaminen edellytti kuitenkin koko Kaartin korttelin asemakaavamuutosta, joka sai lainvoiman vuoden 2021 lopulla. Samalla myös rakentamisen valmistuminen venyi vuodella eteenpäin.

Ainutlaatuinen rakennushanke

Suojelupoliisin toimitilahanke on Suomen oloissa poikkeuksellinen rakennuksen turvallisuuteen ja toiminnallisuuteen tehtävien ratkaisuiden vuoksi. Suunnittelua onkin tehty tiiviissä yhteistyössä Suojelupoliisin kanssa.

Rakennushanke toteutetaan Senaatin allianssimallilla, jonka Senaatti on kehittänyt erityisesti suurten ja vaativien rakennushankkeidensa toteuttamiseen. Allianssikumppanina ja pääurakoitsijana toimii SRV Rakennus. Hankkeen kustannusarvio on 135 miljoonaa euroa.

Pääsunnittelijana ja arkkitehtina on Anttinen Oiva Arkkitehdit.

Päivitetty 15.2.2022 klo 13.45. Korjattu louhintatöiden kesto vuoden 2022 loppuun saakka. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV-allianssi aloittaa SUPO-talon rakennustyöt – valmista vuoden 2024 lopussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat