Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusyhtiötä epäillään kiskonnasta – Työntekijöiden palkkoja epäillään jääneen maksamatta 300000 euron edestä

Poliisi ja aluehallintoviranomainen alkoivat epäillä kiskontaa syyskuussa lahtelaiselle kerrostalotyömaalle tehdyssä työmaatarkastuksessa.

Rakennusalan yhtiön epäillään teettäneen ulkomaalaisilla työntekijöillään pitkiä työpäiviä ilman viikkolepoa ja palkanlisiä. Itä-Uudenmaan poliisi tutkii epäiltyä kiskontaa lahtelaisella kerrostalotyömaalla.

Epäillään, että työntekijät ovat myös joutuneet palauttamaan työnantajalle osan palkastaan takaisin.Työntekijöille maksamatta jääneiden palkkojen määrän epäillään olevan vajaat kolmesataatuhatta euroa.

Poliisi ja aluehallintoviranomainen tekivät syyskuussa 2021 työmaatarkastuksen Lahden työmaalle, jossa heräsi epäily kiskonnasta.

”Esitutkinnassa on selvinnyt, että yhtiön epäillään käyttäneen hyväksi työntekijöiden ymmärtämättömyyttä ja tietämättömyyttä Suomen työaikalainsäädännöstä ja työsopimusehdoista”, rikoskomisario Joni Kokkonen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kommentoi poliisin tiedotteessa.

Esitutkinta ajoittuu vuosille 2019–2021. Näiden vuosien aikana yhtiön työntekijöinä on ollut sekä suomalaisia että ulkomaalaisia henkilöitä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyhtiötä epäillään kiskonnasta – Työntekijöiden palkkoja epäillään jääneen maksamatta 300000 euron edestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat