Kokeile kuukausi maksutta

Spinnovan kehräämön rakentaminen alkaa kesäkuussa

Tekstiilikuitua sellusta valmistavan Spinnovan loppuvuodesta 2021 päätetty kehitysinvestointi omaan langankehräämöön on edennyt vauhdilla.

Spinnovan kehräämö rakennetaan Eteläportin alueelle Jyväskylään. Kuva: Jykia

Kiinteistökehitysyhtiö Jykia rakennuttaa Spinnovalle R&D-kehräämön nyt rakenteilla olevan Woodspin-tehtaan naapuriin Jyväskylän Eteläporttiin. Tontin tasaustyöt ovat jo käynnissä. Varsinainen rakentaminen alkaa kesäkuussa, ja rakennus valmistuu keväällä 2023. Noin 2000 neliön kehräämön rakentamisen kustannukset ovat noin 4 miljoonaa euroa, ja koneiden ja laitteiden investoinnin suuruus on noin 2,2 miljoonaa euroa.

Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelut oy, ja esisopimus rakentamisesta on tehty Rakennusliike Laptin kanssa. Tontin esirakentamisen tekee Maansiirto Hämeenniemi ky, ja tuotannon prosessisuunnittelusta vastaa Elomatic oy.

”Tehdas rakentuu nyt aikataulussaan, ja kehräämöhanke on täysillä käynnissä ennen kuin muste paperissa on ehtinyt kunnolla kuivua”, Spinnovan toimitusjohtaja Janne Poranen sanoo tiedotteessa.

Oma, paikallinen kehräämö yksinkertaistaa Spinnovan kaupallisen vaiheen isomman mittakaavan tutkimus- ja kehitysprosessia sekä nopeuttaa tuotekehitysprojektien läpivientiä monen brändikumppanin kanssa. Kehräämössä kehrätään Spinnova-kuidusta lankaa, jota käytetään Spinnovan tuotekehitykseen sen brändikumppaneiden kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Spinnovan kehräämön rakentaminen alkaa kesäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat