Kokeile kuukausi maksutta

Talotekniikka-alan odotukset maltillisia, Ukrainan tilanne tarkassa seurannassa

Korjausrakentaminen pitää pintansa, ilahduttavaa on myös teollisuusrakentamisen kasvuodotukset.

"Koronan haittavaikutukset eivät olleet talotekniikka-alalla ollenkaan niin voimakkaat kuin monella muulla alalla", LVI-TU:n toimitusjohtaja Mika Hokkanen korostaa. (kuva: Rakennusteollisuus RT)

Talotekniikka-alan suhdannekyselyn aikana maailma muuttui kertaheitolla Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Tilanne ei vielä ehtinyt heijastumaan vastauksiin. Kyselyn perusteella uudisrakentamisen arvioidaan hieman hiipuvan, sen sijaan korjausrakentaminen kannattelee alaa etenkin asuntosektorilla.

Vaikka koronan vaikutukset liikevaihtoon ovat jääneet odotettua pienemmiksi, on se kuitenkin vaikuttanut kulupuoleen ja sitä kautta kannattavuuteen. Henkilöstön poissaolot, sijaisjärjestelyt ja yleisesti koronan vaatimat järjestelyt ovat lisänneet kuluja. Myös yhä pahenevalla työvoimapulalla on palkkoja nostava vaikutus: hyvistä tekijöistä halutaan pitää kiinni ja toisaalta työvoimaa saatetaan joutua tuomaan kauempaakin kasvukeskuksiin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talotekniikka-alan odotukset maltillisia, Ukrainan tilanne tarkassa seurannassa”

Viimeisimmät näkökulmat