Kokeile kuukausi maksutta

Turku halutaan irti Fennovoiman ydinvoimalasta – asia maanantaina kaupunginhallituksen pöydällä

Esityksen tavoitteena on, että Turun kaupunkikonserni irtautuu Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalahankkeesta, mikäli sen osakkaana tai laitetoimittajana on Rosatom tai joku muu venäläinen toimija.

 

Turkulaisten mielestä hankkeessa on nykytilanteessa huomattavia epävarmuustekijöitä. Turun kaupunki patistaakin työ- ja elinkeinoministeriötä ja eduskuntaa ratkaisemaan hankkeen rakennuslupahakemuksen sekä ilmoittaa omana kantanaan, ettei luvan myöntämiselle ole edellytyksiä.

Fennovoiman ydinvoimahanke kohtaa ensi maanantaina jälleen uuden haasteen, kun Turun kaupunginhallitus käsittelee siitä irtautumista.

Kaupunginhallituksen pöydälle tulevan esityksen tavoitteena on, että Turun kaupunkikonserni jättäytyy sivuun Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalahankkeesta, mikäli sen osakkaana tai laitetoimittajana on Rosatom tai joku muu venäläinen toimija.

Käytännössä kyse on Turku Energiasta, joka omistaa 3,73 prosenttia Fennovoiman pääomistajasta Voimaosakeyhtiö SF:stä. Venäläisen Rosatomin suomalainen tytäryhtiö RAOS Voima Oy omistaa 34 prosenttia Fennovoimasta.

Perusteena on se, että kansainvälispoliittisen tilanteen kiristymisen vuoksi hankkeessa on huomattavia epävarmuustekijöitä.  Turun kaupunki patistaakin työ- ja elinkeinoministeriötä ja eduskuntaa ratkaisemaan hankkeen rakennuslupahakemuksen sekä ilmoittaa kantanaan, että luvan myöntämiselle ei ole olemassa edellytyksiä.

Päätösesitystä on edeltänyt Turku Energialle tehty selvityspyyntö sen velvoitteista Voimaosakeyhtiö SF oy:n osakkaana, irtautumisen taloudellisista vaikutuksista ja juridisista riskeistä.

Turun kaupungin selvityspyyntö on salassa pidettävä. Salauksen perusteena on laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turku halutaan irti Fennovoiman ydinvoimalasta – asia maanantaina kaupunginhallituksen pöydällä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat