Kokeile kuukausi maksutta

Analyysi: Jos haluat viedä kiistanalaisen rakennushankkeen maaliin, älä tee niin kuin Oulun yliopisto

Oulun yliopiston keskustakampushankkeella oli vähän ystäviä ja paljon vihollisia. Se on oppikirjaesimerkki siitä, miten käy, jos edistää suuria visioita näyttävästi ilman riittävää tukea.

Tälle tontille ei tule uutta Oulun yliopiston kampusta. Alueelle laadittiin aiemmin kaavaa, joka sisälsi kaksi marketia, ja tähän todennäköisesti palataan.

Oulun yliopiston Raksilan kampushanke on viimeistä nuijankopausta vaille kaatunut. Yhdyskuntalautakunta on esittänyt kaupunginhallitukselle, ettei suunnitteluvaraukselle myönnetä jatkoaikaa. Hallituksen vaihtoehdot ovat vähissä, koska valtuusto on jo ilmaissut kielteisen kantansa aiemmin.

Tiivistettynä kyse on siitä, että Oulun yliopisto ilmoitti keväällä 2020 haluavansa rakentaa uuden kampuksen Raksilaan, noin kilometrin päähän Oulun ydinkeskustassa sijaitsevasta kävelykatu Rotuaarista. Sinne siirtyisi toimintoja nykyiseltä yliopiston pääkampukselta Linnanmaalta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Analyysi: Jos haluat viedä kiistanalaisen rakennushankkeen maaliin, älä tee niin kuin Oulun yliopisto”

  1. Objektiivinen asiantuntemuksella ja asiaan syvällisellä perehtymisellä laadittu artikkeli. Paikallislehti Kalevan artikkelit ovat jääneet kauaksi tämän tasosta, olleet Yliopiston äänitorvena toimimista.

Viimeisimmät näkökulmat