Kokeile kuukausi maksutta

Antiloopin Siltasaari 10 sai Suomen kärkipisteet Leed-sertifioinnissa

Antiloopin tavoite on saavuttaa portfolion sataprosenttinen sertifiointiaste vuoteen 2023 mennessä.

Siltasaari 10:n pistemäärä 85/110 on korkein rakennushankkeen Suomessa saavuttama taso nykymuotoisessa LEED v4 -sertifioinnissa, kertovat Tuomas Hulkkonen ja Hannamari Koivula. (Kuva: Pyry Pietiläinen)

Kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopin Hakaniemessä sijaitsevalle Siltasaari 10:lle on myönnetty platinatason Leed-ympäristösertifikaatti. Kohteen pistemäärä 85/110 on korkein rakennushankkeen Suomessa saavuttama taso nykymuotoisessa Leed v4 -sertifioinnissa. Leed (Leadership in Energy and Environmental Design)-sertifiointi kattaa kokonaisvaltaisesti vastuullisuuden ja kestävän kehityksen ratkaisut.

Siltasaari 10:n saavuttama sertifioinnin platinataso näkyy muun muassa saavutettavuutena ja hyvinä sosiaalitiloina. Kiinteistössä on 400 pyörän pyörähalli, pyörähuoltoasema, digitalisoitu lämmityksenohjaus ja ilmanvaihto sekä yleinen energiatehokkuus hyvällä tasolla. Lisäksi kohde sai lähes täydet pisteet sisäilman laadusta.

”Tavoitteenamme oli Gold-taso. Huomasimme kuitenkin pian, että meillä on mahdollisuus saavuttaa Platinum ja nostimme rimaa entisestään. Nyt olemme hankkimassa kohteelle myös Well-sertifiointia”, Asset Manager Tuomas Hulkkonen sanoo.

Antiloopin portfolion pinta-alasta on nyt sertifioitu 30 prosenttia. Leed- tai Breeam-ympäristösertifioituja kohteita on yhteensä yhdeksän, ja käynnissä on useita uusia sertifiointihankkeita. Antiloopin tavoite on saavuttaa portfolion sataprosenttinen sertifiointiaste vuoteen 2023 mennessä.

”Vastuullisuus on strateginen painopiste ja yksi tärkeimmistä arvoistamme. Hiilineutraalius ja hyvinvointi ovat vastuullisuusstrategiamme keskiössä, joten näitä edistävä Leed-arviointi on meille erinomainen strateginen työkalu”, Head of Sustainability and Property Management Hannamari Koivula kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Antiloopin Siltasaari 10 sai Suomen kärkipisteet Leed-sertifioinnissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat