Kokeile kuukausi maksutta

Siklatilat toteuttaa kehitysvammaisille hoitokodin Ouluun

Sikla-konserniin kuuluva Siklatilat oy toteuttaa hoitokodin erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille Oulun Hiukkavaaraan.

Hoitokoti Uula toteutetaan yhteistyössä hoivapalveluyhtiö Humanan kanssa, ja sen toiminta perustuu Humanan Hyvän Mielen Koti -toimintamalliin. Hoitokoti valmistuu alkuvuodesta 2023.

Hoitokoti Uulaan rakentuu 17 tehostetun palveluasumisen paikkaa ja 4 tukiasuntoa. Tilojen suunnittelun lähtökohtana on ollut asukkaiden erityisten tarpeiden huomiointi Siklan Parempia käyttäjäkokemuksia -ajattelun mukaisesti. Hoitokodin suunnitteluprosessi on toteutettu tiiviissä yhteistyössä Humanan kanssa parhaiden mahdollisten ratkaisujen ja sujuvan arjen saavuttamiseksi.

”Uulan suunnittelussa on alusta saakka menty sekä asukkaiden että henkilöstön tarpeet edellä – tarkoituksenmukainen, muuntojoustava tilankäyttö, apuvälineiden säilytys ja esteettömyys ovat olleet tärkeitä suunnittelussa huomioituja seikkoja”, Siklan myyntipäällikkö Jaakko Pietiläinen kertoo tiedotteessa.

”Lisäksi Uulan suunnittelussa on päädytty käytävättömään pohjaratkaisuun. Perinteisestihän hoitokodit ovat olleet pohjaratkaisultaan siipimallisia, joissa asuinhuoneet sijoittuvat pitkien käytävien varrelle. Uulassa ei käytäviä ole, vaan talon keskeltä löytyy kodin ’sydän’, johon sijoittuvat yhteiset tilat: keittiö, oleskelutila, sauna ja suihkut sekä henkilöstön tilat. Asukkaiden omat, yksityiset huoneet taas sijoittuvat talon sydämen ympärille, lyhyen matkan päähän henkilöstöstä, avusta ja talon palveluista”, Pietiläinen jatkaa.

”Uulan suunnittelussa on huomioitu aistiystävällisyys ja Green Care -ajattelu. Esimerkiksi ääntä vaimentavat materiaalit ja rauhallinen, luonnonmukainen värimaailma luovat asukkaille rauhoittavan asuinympäristön. Tätä tuetaan myös esimerkiksi talon valaistuksella. Muun muassa marjapensaat ja istutuslaatikot mahdollistavat terapeuttisen ja sosiaalisen puutarhatoiminnan ja avara ja viihtyisä piha esimerkiksi erilaiset pihapelit”, Humana Asumispalveluiden johtaja Annareetta Vaara kertoo tulevan hoitokodin erityispiirteistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Siklatilat toteuttaa kehitysvammaisille hoitokodin Ouluun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat