Kokeile kuukausi maksutta

Hypo: Yksiöt halpenevat jopa kasvukeskuksissa tänä vuonna

Asuntokauppa hiljeni maalis-huhtikuussa, mutta se on kuitenkin yhä vilkkaampaa kuin ennen koronaviruspandemiaa.

Kuva: Sami Kero / HS

Asuntorahoitukseen erikoistunut Hypo arvioi tuoreessa asuntomarkkinakatsauksessaan, että yksiöiden hinnat saattavat jopa laskea myös kasvukeskuksissa tänä vuonna. Tämä johtuu siitä, että pieniä asuntoja valmistuu ennätyksellisiä määriä, mutta kysyntä kohdistuu samaan aikaan lisäneliöihin, joita halutaan etätöiden vuoksi. Tämän vuoksi suuremmat asunnot kallistuvat, koska kysyntää riittää, mutta tarjonta on vähäisempää.

"Pienten asuntojen hintojen lasku on toivottu asia, sillä ensiasunnon ostajat pääsevät paremmin kiinni omistusasuntopolulle. Yksiöiden hinnat ovat yhä nousseet 15 prosenttia enemmän kuin suurten asuntojen hinnat vuodesta 2008 lähtien”, Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus sanoo tiedotteessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hypo: Yksiöt halpenevat jopa kasvukeskuksissa tänä vuonna”

Viimeisimmät näkökulmat