Kokeile kuukausi maksutta

Kerrostalokorjauksen opiskelijapalkinto Ouluun – lisäkerrokset clt-elementeistä

Palkintolautakunnan mukaan ehdotus on arkkitehtoniselta yleisilmeeltään hallittu, rauhallinen ja ammattimainen.

Suunnittelukohteena oli seitsemän 1970-luvun lopulla rakennettua 4-kerroksista betonirunkoista ja tiilijulkisivuista asuinkerrostaloa Helsingin Tapanilassa. Ykköseksi nousi kuvassa näkyvä Viiste-ehdotus.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen arkkitehtuurin opiskelijoille suunnattu kerrostalon korjauksen ideakilpailu on ratkennut. Julkisivuyhdistys ry:n rahoittamaan kisaan tuli yhteensä 26 ehdotusta ja voittajaksi nousi Viiste-niminen ehdotus.  Sen tekijöinä olivat Aino Hirvilammi, Eetu Salminen ja Joel Lehtola Oulun ammattikorkeakoulusta.

Suunnittelukohteena oli seitsemän 1970-luvun lopulla rakennettua 4-kerroksista betonirunkoista ja tiilijulkisivuista asuinkerrostaloa Helsingin Tapanilassa.

Palkintolautakunnan mukaan Viiste on arkkitehtoniselta yleisilmeeltään hallittu, rauhallinen ja ammattimainen ehdotus. Uudet hyllykkömäiset parvekepäädyt ja pitkien sivujen porrastuva puun ja tiilen vaihtuva julkisivukäsittely luovat rakennukselle onnistuneen ja omaperäisen ilmeen. Lisäkerrokset on toteutettu onnistuneesti clt-tilaelementeistä.

”Rakennusten kokonaisuus muodostaa laadukasta rakennettua asuinympäristöä, joka on suhteellisen pienillä eleillä toteutettu. Tiili materiaalina yhdistää ympäristöönsä. Vanhojen talojen hahmot tunnistaa vielä”, lautakunta kiittelee lausunnossaan.

Vuosittaisen kilpailun tarkoituksena on tuottaa korkeatasoisia, monipuolisia ja toteuttamiskelpoisia ideoita 1960–1980 -luvuilla rakennettujen lähiökerrostalojen toiminnallisuuden kehittämiseen, julkisivujen energiakorjauksiin sekä hissien ja lisäkerrosten rakentamiseen.

Kilpailu järjestettiin 14. kertaa ja nyt siihen saivat osallistua myös rakennusarkkitehtikoulusta antavat ammattikorkeakoulut. Pääpalkinto oli 2 000 euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kerrostalokorjauksen opiskelijapalkinto Ouluun – lisäkerrokset clt-elementeistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat