Kokeile kuukausi maksutta

Asuntosalkku kaavailee listautumista

Asuntosalkku sijoittaa erityisesti pieniin asuntoihin.

Asuntosalkku sijoittaa asuntoihin Suomessa pääkaupunkiseudulla ja Virossa Tallinnassa. Kuva: Asuntosalkku

Asuntosalkku oyj suunnittelee listautumista Nasdaq Helsinki oy:n ylläpitämälle monenkeskiselle Nasdaq First North Growth Market Finland markkinapaikalle.

Suunniteltu FN-listautuminen toteutettaisiin teknisenä listautumisena, eli sen yhteydessä ei suunnitella järjestettävän osakeantia tai -myyntiä. Suunnitellun listautumisen odotetaan toteutuvan kesän 2022 kuluessa.

Asuntosalkku on vuokraustoimintaa harjoittava asuntosijoitusyhtiö, jonka sijoitusstrategian keskiössä ovat valikoidut yksittäiset asunnot omistusasuntotaloissa Suomessa ja Viron pääkaupungissa Tallinnassa.

Yritys keskittyy asuntoportfoliossaan pieniin asuntoihin painottaen Suomessa pääkaupunkiseutua ja Virossa Tallinnan vanhan kaupungin läheisyyttä.

”Asuntosalkku on kasvattanut portfoliotaan Tallinnan houkuttelevalla markkinalla nopeasti. Tallinnan asuntokokonaisuutemme käypä arvo on kasvanut vahvasti viimeisten kolmen tilikauden aikana”, toimitusjohtaja Jaakko Sinnemaa kommentoi tiedotteessa.

FN-listautumisen tavoitteena on mahdollistaa yritykselle pääsy pääomamarkkinoille sekä omistuspohjan asteittainen laajeneminen lisäten samalla osakkeiden likviditeettiä. Pääsy pääomamarkkinoille vahvistaisi myös yrityksen kykyä toteuttaa kasvustrategiaansa laajentamalla käytössä olevia rahoitusinstrumenttivaihtoehtoja, jotka liittyvät oman ja vieraan pääoman ehtoiseen rahoitukseen.

Lisäksi FN-listautuminen muun muassa mahdollistaa Asuntosalkun osakkeen tehokkaamman käytön kannustinohjelmissa Asuntosalkun henkilöstölle.

Yritys omistaa 1 414 valmista asuntoa Suomessa ja 557 valmista asuntoa Tallinnassa. Näiden yhteenlaskettu käypä arvo oli 269,4 miljoonaa euroa 31.3.20222.

Asuntosalkun toimitusjohtaja on Jaakko Sinnemaa ja hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola. He ovat yhtiöidensä kautta myös Asuntosalkun keskeisiä omistajia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntosalkku kaavailee listautumista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat