Kokeile kuukausi maksutta

HSY: Päästöt ennallaan Helsingissä ja Vantaalla – Espoossa ja Kauniaisissa pudotusta

Pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöt ovat olleet vahvassa laskusuunnassa, mutta viime vuonna päästöjen väheneminen tasaantui.

Päästöpudotuksen tasaantumisen taustalla ovat kylmät talvet, jotka ovat lisänneet myös kaukolämmön kulutusta ja tuotantoa.
Kuuntele juttu

HSY:n vuosittaisen päästöseurannan mukaan pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöt laskivat vuonna 2021 noin kaksi prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Päästöt pysyivät ennallaan Helsingissä ja Vantaalla. Espoossa ne laskivat yhdeksän ja Kauniaisissa kahdeksan prosenttia.

Pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöt ovat olleet vahvassa laskusuunnassa, mutta viime vuonna päästöjen väheneminen tasaantui.

Päästöjä syntyy eniten rakennusten lämmityksestä ja liikenteestä. Viime vuoden lämmityskausi vaati huomattavasti aiempaa enemmän kaukolämmön tuotantoa.

Pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöt lasketaan alueella tapahtuvaan kulutukseen perustuen. Laskennassa ei huomioida kulutushyödykkeiden, kuten ruuan tai rakennustuotteiden välillisiä päästöjä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HSY: Päästöt ennallaan Helsingissä ja Vantaalla – Espoossa ja Kauniaisissa pudotusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat