Kokeile kuukausi maksutta

Lakealla selkeä tavoite: A-energialuokka kaikille uusille kerrostaloille

Kaikkiin Lakean uudiskohteisiin tehdään jatkossa hiilijalanjälki- ja energialaskennat.

Toimitusjohtaja Timo Mantilan mukaan Lakea haluaa vastata rakentamisen ympäristö- ja hiilihaasteeseen mahdollisimman nopeasti.

Vuokra- ja omistusasuntoja sekä liiketiloja tarjoava Lakea oy aloittaa laajennetun yhteistyön Insinööritoimisto Vesitaito oy:n kanssa. Puitesopimuksen kautta kaikkiin Lakean uudiskohteisiin tehdään jatkossa hiilijalanjälki- ja energialaskennat, joiden myötä niissä ylletään A-energialuokkaan.

Uudiskohteiden elinkaaren hiilijalanjälkilaskennat ovat tulossa pakollisiksi rakennusalalla lähivuosien aikana. Minimitaso tulee olemaan Suomen valtion asettama tavoite hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä.

“Haluamme vastata tähän haasteeseen jo nyt ja aloittaa kestävän ja energiatehokkaan rakentamisen niin nopeasti kuin pystymme. Aloitamme Vesitaidon kanssa myös vuosittaiset kehityskeskustelut siitä, millaisia päästöjä rakennuttamisesta ja asumisesta aiheutuu sekä millaisia tavoitteita tulevaisuudelle voidaan asettaa”, kertoo Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila.

Yhteistyön avulla Lakea tehostaa päästöjen mittaamista ja tarkkailua sekä edistää yrityksen ympäristövastuullisuustavoitteita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lakealla selkeä tavoite: A-energialuokka kaikille uusille kerrostaloille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat