Kokeile kuukausi maksutta

Uusi tehdas suunnitteilla Porin Tahkoluotoon

Vanadiinin talteenottohanke etenee suotuisissa tuulissa.

Rauanheimo on solminut sopimuksen Critical Metals Ltd:n kanssa Tahkoluodon bulkkitoiminnoista. Kuva: Jussi Miikkulainen.

Australialaisyritys Critical Metals Ltd suunnittelee vanadiinin talteenottolaitoksen rakentamista Porin Tahkoluotoon. Rauanheimo tulee käsittelemään tuotantolaitoksen bulkkimateriaalien tavaravirrat Tahkoluodon satamassa.

”Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että Critical Metals on valinnut meidän logistiseksi yhteistyökumppanikseen tähän innovatiiviseen projektiin. Sopimus on meille strategisesti tärkeä sillä se vahvistaa asemaamme johtavana logistiikan palveluiden toimittajan”, sanoo Rauanheimon toimitusjohtaja Tero Kosonen.

Uusi tuotantolaitos tulee ottamaan talteen vanadiinia teräksen tuotannossa syntyvästä kuonasta, joka toimitetaan Tahkoluotoon SSAB:n terästehtailta Raahesta, Oxelösundista ja Luulajasta. Rauanheimo vastaa bulkkimateriaalien käsittelystä Tahkoluodon satamassa.

Vanadiinin talteenotto on hyvä esimerkki tehokkaasta kiertotaloudesta. Teräskuona sisältää korkeita määriä vanadiinia, joka otetaan talteen patentoidun hydrometallurgisen liuotusprosessin avulla Tahkoluodossa.

Prosessissa syntyvät oheistuotteet käytetään sementin valmistuksessa, joten siitä ei synny jätevirtoja. Talteenotto tapahtuu ympäristöystävällisellä tavalla, prosessiin käytetään uusiutuvaa energiaa sekä alueen teollisuudetta talteenotettua hiilidioksidia.

Rauanheimolla on parhaillaankin toimintaa Tahkoluodossa sekä kokemusta, sopivaa työvoimaa ja kalustoa toimipaikalla ja se voi näin tarjota Critical Metalsille logistisia kokonaispalveluja. Tämä antaa yhtiölle hyvän etulyöntiaseman.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi tehdas suunnitteilla Porin Tahkoluotoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat