Kokeile kuukausi maksutta

YIT on aloittanut Järvenpään Bulevardikorttelin toisen vaiheen rakentamisen

Bulevardikorttelin toinen vaihe käynnistyy HUSin käyttöön tulevan palvelu- ja liikekiinteistön rakentamisella.

Bulevardikortteli nostaa Järvenpään keskustaelämän uudelle tasolle. Perhelänä tunnetussa korttelissa yhdistyvät uudella tavalla asuminen, elämää helpottavat palvelut, toimistotilat ja kulinaristismi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUS) käyttöön tuleva rakennus aloittaa Järvenpään Bulevardikorttelin toisen vaiheen rakentamisen. Tilojen laajuus on noin 2000 m² ja rakennuksen arvioitu valmistuminen on syksyllä 2023.

Järvenpään Bulevardikortteli, Osuuskauppa Perhelänäkin tunnettu, on Järvenpään kaupungin keskustan kehittämisen kärkihankkeita. Bulevardikortteliin rakennetaan kokonaisuudessaan vaiheittain yhteensä noin 300 asuntoa, toimistokokonaisuus ja liiketiloja. Kokonaispinta-alaa korttelissa on yhteensä noin 30 500 kerrosneliötä. Hybridikorttelin ensimmäinen vaihe valmistuu syksyllä 2022.

”Kiinteistö aukeaa kävelykadulle ja on oleellinen osa Bulevardikorttelin kokonaisuutta. Korttelissa yhdistyvät palvelut, työssäkäynti ja asuminen ihan kaupungin ydinkeskustassa. Rakennukset yhdistää toisiinsa viihtyisä, viheraluemainen pihakansi”, kertoo projektipäällikkö Attina Salmenoja YIT:ltä.

Bulevardikorttelin kehittäminen tukee kestävän kehityksen mukaista tiivistä kaupunkiympäristöä, jossa eri toiminnot on sekoitettu yhteen helpottamaan ja tukemaan sujuvaa arkea. Suunnittelussa on huomioitu yhteiskäyttömahdollisuudet esim. yhteisillä jätehuoneilla, väestönsuojilla, autopaikoilla.

Energiatehokkuutta ja ekologisuutta haetaan keskitetyllä energiakeskuksella. Korttelin hulevedet kerätään ja viivytetään maanalaisella hulevesiratkaisulla. Rakennukselle haetaan LEED Gold -sertifikaattia.

”Bulevardikortteli on hyvä esimerkki YIT:n perustehtävästä rakentaa toimivia ja kestäviä koteja ja elinympäristöjä kasvavissa kaupungeissa, jotta kestävästä asumisesta ja elämisestä tulee helppoa. Työn päämäärä on mahdollistaa ihmisten, yritysten ja yhteiskunnan sujuva arki ja kestävä eläminen”, sanoo YIT:n kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT on aloittanut Järvenpään Bulevardikorttelin toisen vaiheen rakentamisen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat