Kokeile kuukausi maksutta

Kauppakeskus muunnetaan paikallisin voimin yrityspalvelutaloksi Kouvolassa

Kouvolan yrityspalvelutalo oy:n omistamassa kiinteistössä aloitettiin heinäkuussa käyttötarkoituksen muutoksesta aiheutuvat saneeraustyöt.

Paikalliset urakoitsijat saneeraavat parhaillaan kauppakeskus Manskia yrityspalvelutaloksi. Pääurakoitsijana hankkeessa toimii Macra oy, sähköurakoinnista vastaa Kymen sähkötyö oy ja lvi-urakoitsijana R.A. Wickholm oy.

Myös suunnittelussa on hyödynnetty paikallista osaamista. Pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto Käppi oy. Rakennuttajakonsulttina on Kaisu Metsärinne Insinööritoimisto Metsärinne oy:stä ja valvojana Timo Oksanen Kouvolan yritystiloista.

”Kouvolan yrityspalvelutalo oy:n tavoite ja tarkoitus huomioiden on luonnollista, että rakentamisessa ja suunnittelussa käytetään paikallista osaamista”, yhtiön toimitusjohtaja Jenni Liikkanen sanoo tiedotteessa.

Paikallisten yrittäjien, yrittäjäjärjestöjen ja Kouvola Innovation oy:n yhdessä perustaman Kouvolan Yrityspalvelutalo oy:n omistamaan kiinteistöön valmistuvat tilat on hyvin pitkälti jo varattu ja rakennetaan vuokralaisten toiveiden mukaisiksi. Tiloihin ovat sijoittumassa muun muassa LUT-yliopiston Kouvolan yksikkö, ammattikorkeakoulu Xamk, Eduko ja Kouvolan rautatie- ja aikuiskoulutus oy Krao.

Tavoitteena on, että LUT-yliopiston tilat valmistuvat jo syyskuussa. Yrityspalvelutalon viimeiset muutostyöt saadaan tämän hetken arvion mukaan valmiiksi maaliskuussa 2023, jonka jälkeen talo on täysin käyttövalmis. Kiinteistöön tehdään melko mittavia saneerauksia, lähinnä talotekniikkaan liittyen.

”Kiinteistön muuttaminen kauppakeskuksesta yritys- ja koulutustoimintaan sopivaksi vaatii paljon suunnittelua, yhteistyötä tulevien käyttäjien sekä eri suunnittelualojen kesken.  Tiloissa pyritään huomioimaan yrityspalvelutalon toimintaidea, käyttäjien toiveet ja vaatimukset unohtamatta kiinteistön antamia mahdollisuuksia tai rajoituksia. Suunnittelua tehdään muutostöiden toteutuksen aikana, ja tämä sekä tiukka aikataulu asettaa vaatimuksia kaikille urakoitsijoille. Urakoitsijat on sitoutettu hankkeeseen jo aikaisessa vaiheessa”, Kaisu Metsärinne kertoo.

Yrityspalvelutalon päämääränä on parantaa yrittäjyysilmapiiriä, yritystoiminnan edellytyksiä ja lisätä elinvoimaa alueelle keräämällä yrittäjille tukiverkosto saman katon alle. Talon tavoitteena on siten toimia tehokkaana verkostoitumisalustana yrityksille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppakeskus muunnetaan paikallisin voimin yrityspalvelutaloksi Kouvolassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat