Kokeile kuukausi maksutta

Korson keskustan uudistus etenee Vantaalla: Vanha liikekeskus puretaan ja tilalle tulee asuntoja

Maakotkantie 6:n liikekeskuksen tilalle halutaan rakentaa kerrostaloja Korsossa Vantaalla. Rakennusten kivijalkaan kaavaillaan liiketiloja.

Tältä näyttää Maakotkantiellä tulevaisuudessa, mikäli tehdyt suunnitelmat toteutuvat. Kaksi vanhaa liiketilaa puretaan ja niiden tilalle tulee kerrostaloja ja kivijalkaan varataan tilaa liikkeille. Kuva: Vantaan kaupunki

Kiint.oy Korsonpuomin suunnitelmat rakentaa kerrostaloja vanhan liikekeskuksen tilalle ovat edenneet.

Vantaan kaupunkiympäristölautakunta päätti tällä viikolla asettaa nähtäville kaavamuutoksen osoitteissa Maakotkantie 6 ja Maakotkanpolku 2.

Osoitteissa sijaitsee tällä hetkellä kaksi liikerakennusta, jotka ovat valmistuneet vuonna 1988. Vanhoissa liiketiloissa toimii muun muassa apteekki, kuntosali, kauneushoitola ja ravintoloita.

Tilalle aiotaan rakentaa 5–8-kerroksisia kerrostaloja. Talojen kivijalkaan varataan tilaa liikkeille. Kaavaehdotuksen mukaan alueelle voidaan rakentaa 9000 kerrosneliömetriä asumiseen ja 1600 kerrosneliömetriä muuhun toimintaan varattuja tiloja.

Pysäköintipaikat sijoittuisivat pääosin maantasoon uusien rakennusten länsipuolelle ja pieneltä osin pihakannen alle.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Korson keskustan uudistus etenee Vantaalla: Vanha liikekeskus puretaan ja tilalle tulee asuntoja”

  1. Olisi todella hieno juttu, jos tämä etenisi maaliin asti. Korson keskustassa on todella paljon potentiaalia – junaradan molemmin puolin. Olisi mahtavaa, että Korsoon saataisiin lisää kohtuuhintaisia uudisasuntoja, jossa asuntojen hinnoissa ei näy ”Tikkurila-lisä” , sekä uudistuneet palvelut. Korson keskustan vanhojen yksikerroksisten ja osittain käyttökelvottomien toimistorakennusten olisi muutenkin aika saada jo kyytiä – keskusta-alueen elävöittämiseksi. Jostain syystä asuntorakentajat ja rakennuttajat eivät ole ymmärtäneet vielä, että Korson sijainti on loistava (junaradan läheisyys, Lahden ja Tuusulan moottoriteiden läheisyys, yllättävän keskeinen sijainti Tuusula-Kerava-Järvenpää-Helsinki-Vantaa-Espoo -akselilla…) sekä hienot luonnonläheiset puitteet (miljoonilla euroilla rempattu Ankkalampi ja lähimetsät) ja tuleva Elmon urheilupuisto. Slava Korso!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat