Kokeile kuukausi maksutta

Kreate kasvatti tilauskantaa ja liikevaihtoa – kustannusinflaatio nakersi tulosta

Yhtiön tilauskantaa kasvatti 120 miljoonalla eurolla toteutusvaiheeseen siirtynyt Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen allianssihanke, joka on Kreaten historian suurin.

Erityisesti polttoainekustannusten ja energiahintojen nousu ovat vaikuttaneet Kreaten tulokseen ja kannattavuuteen arvioitua enemmän. Uudemmissa urakoissa kustannusvaikutukset on huomioitu yhtiön mukaan jo paremmin.

Infrarakentaja Kreate teki vuoden kolmannella neljänneksellä 73,3 miljoonan euron (70,6) liikevaihdon. Yhtiön käyttökate oli 4,2 miljoonaa (5,1) ja oikaistu liikevaihto (EBITA) 3,0 miljonaa euroa (4,1).

Tilauskanta oli heinä-syyskuussa 284,2 miljoonaa euroa (202,8). Kreate antoi jo syyskuun lopulla tietoa siitä, että sen liikevaihto kasvaa ja tulee olemaan noin 250–260 miljoonaa euroa. EBITA sen sijaan laskee 8,5–9,5 miljoonan euron haarukkaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kreate kasvatti tilauskantaa ja liikevaihtoa – kustannusinflaatio nakersi tulosta”

Viimeisimmät näkökulmat