Kokeile kuukausi maksutta

Kurkistus 30-luvulle – Funkisarkkitehtuuri esillä Kajaanin taidemuseossa

Valkoinen haave -näyttelyssä esitellään suomalaista funktionalismia 30-luvun tyyliin kuvattuna.

Jaakko Kilpiäinen kuvaa funkisarkkitehtuuria 1930-luvun tyyliä mukaillen. Kuva: Jarkko Kilpiäinen.

Kajaanin taidemuseossa on tänä syksynä valokuvaaja Jaakko Kilpiäisen Valkoinen haave -näyttely, jossa on esillä hänen valokuviaan suomalaisesta funkisarkkitehtuurista. Näyttely on auki marraskuun 13. päivään saakka.

Kilpiäinen on kuvannut suomalaista funkisarkkitehtuuria vuosituhannen alusta saakka. Hänen projektinsa ensimmäinen osa koski luovutetun Karjalan alueella sijaitsevaa Suomen aikana rakennettua arkkitehtuuria. Myöhemmin hän on keskittynyt kuvaamaan vähemmän tunnettua ja suorastaan unohtunutta funkisarkkitehtuuria ympäri Suomea.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kurkistus 30-luvulle – Funkisarkkitehtuuri esillä Kajaanin taidemuseossa”

Viimeisimmät näkökulmat