Kokeile kuukausi maksutta

Liian matalista huonekorkeuksista epäilty urakoitsija sääti seuraavan kohteensa kauppakirjoja – ”Ostaja on tietoinen, että huonekorkeus voi alittua”

Kohukohteessa käyttöönottokatselmus lähestyy.

Omalle tontille rakennettavan Vaskisepän tornitalon suunniteltu valmistumisajankohta on vuoden 2024 loppu. Kuva: JM Suomi

Viidenkymmenen asunnon ostajat reklamoivat aiemmin tänä vuonna JM Suomea väittäen valmistuvan kohteen huonekorkeuksien olevan liian matalia Helsingissä sijaitsevassa kerrostalokohteessa. Asunto Oy Helsingin Herttoniemen Läkkisepän tornitalossa on 147 huoneistoa.

Lue lisää: Helsinkiläisessä uudiskohteessa kiista liian matalista huoneista - Ikkunoita ei saa auki, jos verhotangot asentaa paikoilleen

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Liian matalista huonekorkeuksista epäilty urakoitsija sääti seuraavan kohteensa kauppakirjoja – ”Ostaja on tietoinen, että huonekorkeus voi alittua””

  1. Eikös pitäisi mieluummin nostaa kerroskorkeutta, tulisi parempia asuntoja?

  2. Kukaan ei halua maksaa huonekorkeudesta riittävästi. Myös kaavamääräykset voi tulla esteeksi, kun kaikkia kerroksia ei saa mahtumaan räystäskorkeuden alle.

  3. Olisi kiinnostavaa kuulla, että miten keskiviikkona 2.11. pidetty rakennusvalvonnan loppukatselmus meni?

    Itse veikkaan, että kyseessä on puhdas suunnitteluvirhe, jota ei haluttu korjata enää toteutusvaiheessa – kunnes asukkaat laittoivat kapuloita rattaisiin. Suunnitteluvirhe on ollut todennäköisesti siinä, että asuntokohtaisen IV-järjestelmän raitis- ja jäteilmakanavien läpimenot on suunniteltu liian matalalle seinälle/julkisivulle, ja ko. kanavoinnit on asennettu samaan korkoon läpimenojen kanssa. Kanavien ylösnostoilla heti läpivientikohdan lähdössä tai timanttiporaamalla uudet reiät – olisi homma saatu kerralla pakettiin.

    Tekevälle sattuu 👍

    Asukkaiden onni on, että ovat ostaneet asuntonsa vastuulliselta rakennusliikkeeltä.

Viimeisimmät näkökulmat