Kokeile kuukausi maksutta

Asunnonostajat vaativat rakennusvalvontaa reagoimaan liian matalien huoneiden rakentamiseen – ”Vahingonkorvauksen edellytykset myös viranomaisia kohtaan”

Rakennuslehti kertoi aiemmin viidenkymmenen asunnon ostajan reklamoineen rakennusliike JM Suomea liian matalasta huonekorkeudesta kerrostalokohteessa Helsingin Herttoniemessä. Huonekorkeus saa ympäristöministeriön asetuksen mukaan alittaa 2,5 metriä vain vähäiseltä osaltaan. Rakentajalla ja asunnot ostaneilla on nyt eri näkemys siitä, mitä vähäinen alittaminen tarkoittaa.

Herttoniemeen pian valmistuvassa kerrostalossa on huoneistokohtainen ilmanvaihto.

Ongelmien syy löytyy ilmanvaihtokanavien kookkaista koteloinneista, jotka madaltavat huoneita pahimmillaan kymmenillä senttimetreillä.

Rakentamisesta valittavat ovat reklamoineet JM Suomelle, että asuntojen tarkoitukseensa soveltuvuus, huonekorkeus ja huonekorkeuden puutteesta johtuva huoneala eivät vastaa ympäristöministeriön asetuksen vaatimuksia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Asunnonostajat vaativat rakennusvalvontaa reagoimaan liian matalien huoneiden rakentamiseen – ”Vahingonkorvauksen edellytykset myös viranomaisia kohtaan””

  1. Tämä ongelma kannattaa penkoa ihan loppuun asti. Rakentajan puolelta vastuutonta menettelyä. On valittu väärä ilmanvaihtosysteemi tai liian pieni kerroskorkeus.

Viimeisimmät näkökulmat