Kokeile kuukausi maksutta

Helsinkiläisessä uudiskohteessa kiista liian matalista huoneista – Ikkunoita ei saa auki, jos verhotangot asentaa paikoilleen

Liian matala huonekorkeus koskee kaikkia 17-kerroksisen tornitalon asuntoja.

Verhotankojen asennuksia on joihinkin huoneisiin melko vaikea tehdä Herttoniemeen nousevassa kerrostalossa.

Viidenkymmenen asunnon ostajat ovat reklamoineet rakennusliikettä liian matalasta huonekorkeudesta helsinkiläisessä kerrostalokohteessa. Rakennusvalvonta ei anna asunnoille käyttölupaa, ellei rakennusliike tee muutoksia.

Ongelma koskee JM Suomen gryndaamaa isoa asuntokohdetta. Yhtiö myi kaikki Asunto Oy Helsingin Herttoniemen Läkkisepän asunnot jo ennen talon valmistumista, jonka pitäisi koittaa tulevana talvena. 17-kerroksisessa tornitalossa on 147 huoneistoa. Asuntojen koot vaihtelevat 27-neliöisten yksiöiden ja hieman yli 100-neliöisten perheasuntojen välillä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Helsinkiläisessä uudiskohteessa kiista liian matalista huoneista – Ikkunoita ei saa auki, jos verhotangot asentaa paikoilleen”

 1. Ohhoh, valittu väärä lvi-tekniikka. Tai liian pieni kerroskorkeus.

 2. Todella tympeä tapaus. Yleistyneet asuntokohtaiset ilmanvaihtojärjestelmät ovat aiheuttaneet laajemminkin monenlaisia ongelmia.

 3. Tekee koolauksen kanavan suuntaisesti niin ei tarvitse mennä sen alta. Ja kanavan voi asentaa lähemmäs kattopintaa..

 4. Ilmiö on ollut havaittavissa jo aika kauan. Olen itsekin raportoinut ja reklamoinutkin vastaavia tilanteita. Tilanne tulee ongelmaksi juuri pienissä asunnoissa, kuten jutussakin esitetään.

  Tulee mieleeni, että kuinka se oikein menee…ammattilaiset suunnittelee, ammattilaiset hyväksyy suunnitelmat, ammattilaiset rakentaa, ammattilaiset valvoo ja sitten jossakin kohtaa hoksataan, että oho, siitä tuli semmonen.

  Rakennustyöntarkkailija kertoo jutussa: ”Ongelma on tapahtunut suunnittelupöydällä. Työmaalla rakentava organisaatio on osaava, mutta he sanovat etteivät voi muutenkaan toimia. Suunnittelussa ei ole otettu huonekorkeutta huomioon”
  Työmaan kommentti ei voi pitää paikkaansa. Tai jos siellä ollaan todellakin tuota mieltä, ei tunneta kyllä vastuuta työstä.
  Nimittäin, jos rakennetaan asetuksen vastaisesti, on sille voitava tehdä jotain, ja voi todellakin tehdä, se on selvä.
  Korjaa tuotteen vastaamaan asetuksia ja hyvää rakentamisen tapaa, ei se sen enempää vaadi, ja sitä paitsi silloin myös toimitaan oikein.

 5. Pyöreän kanavan voi korvata suorakaiteen muotoisessa matalalla kanavalla, jos korkeus ahdistaa. Ei ole mikään ongelma, mutta maksaa enemmän.

 6. Kanttikanava maksaa pikkasen enemmän mutta nythän tämä onkin sitten halpaa kun saippua.

Viimeisimmät näkökulmat