Kokeile kuukausi maksutta

Pikavauhtia toteutetun Inkoon LNG-terminaalin rakennustyöt valmistuivat

Terminaalin rakentaminen alkoi elokuussa. Hankkeeseen liittyy myös 2,2 kilometriä pitkä kaasulinja.

Inkoon terminaali kuvattuna marraskuussa. Kuva: Kalle Koponen / HS

Inkoon syväsatama-alueelle pikavauhtia rakennettu kelluvan LNG-terminaalilaivan satamaterminaali on valmistunut. Elokuussa alkaneissa rakennustöissä on rakennettu muun muassa terminaalialuksen tarvitsemat laituri- ja kiinnityspaikkarakenteet ja järjestelmät sekä 2,2 kilometrin pituinen kaasulinja.

”Satamarakenteiden valmistuminen on koko kelluvan LNG-terminaalilaivahankkeen kannalta todella tärkeä merkkipaalu. Olemme koko ajan pyrkineet siihen, että LNG-terminaalilaivan sisältämää nesteytettyä maakaasua voidaan ryhtyä käyttämään jo tulevana talvena. Tuon tavoitteen toteutuminen on nyt hyvin lähellä”, sanoo Gasgrid Finlandin toimitusjohtaja Olli Sipilä tiedotteessa.

291 metriä pitkä terminaalialus Exemplar kiinnitetään tihtaaleihin kiinnitettäviin teräspollareihin, jotka on ankkuroitu peruskallioon 112 yli 30 metriä pitkällä porapaalulla.

Terminaalilaivahankkeella korvataan Venäjältä Suomeen aiemmin tulleita kaasutoimituksia. Exemplar sisältää täyteen lastattuna noin 68 000 tonnia LNG:tä eli nesteytettyä maakaasua. Hanke mahdollistaa myös kaasutoimitukset Balticconnector-putken kautta Baltian maihin ja Puolaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pikavauhtia toteutetun Inkoon LNG-terminaalin rakennustyöt valmistuivat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat