Kokeile kuukausi maksutta

QMG:n emoyhtiö Nimlas laajentuu yrityskaupalla Norjaan

QMG:n emoyhtiö Nimlas Group ostaa norjalaisen sähköurakointikonserni Konstelin Kaupan jälkeen Nimlas Groupilla on yli 3500 työntekijää sekä noin 550 miljoonan euron suuruinen liikevaihto Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Nimlas Group ostaa norjalaisen sähköurakointikonserni Konstelin. Vuonna 2014 perustettuun Konsteliin kuuluu 25 sähköurakointiyritystä Etelä- ja Keski-Norjassa, eli se on samalla tavalla paikallisuutta korostava kuin QMG ja Sandbäckens. Nimlakseen kuuluvat jo entuudestaan QMG Suomessa ja Sandbäckens Ruotsissa.

Nimlaksen tavoitteena on nousta johtavaksi innovatiivisten ja vastuullisten talotekniikkaratkaisujen ja -palveluiden tarjoajaksi Pohjoismaissa. Konstel tuo Nimlakselle lisää digitaalisia ja energiatehokkaita ratkaisuja. Talotekniikkaratkaisuilla ja -palveluilla on tärkeä rooli, kun kiinteistöala pyrkii ilmastotavoitteitaan kohti.

”Konstelin liittyminen Nimlakseen on meille strategisesti tärkeä askel, sillä se vahvistaa sähköurakointiamme Pohjoismaissa sekä tuo meille kolmannen markkinan. Lisäksi Konstelin myötä Nimlas vahvistuu vihreän siirtymän palveluissa ja saa lisää kasvumahdollisuuksia orgaanisesti ja yritysostoilla, Nimlas Groupin toimitusjohtaja Mikael Matts kertoo.

”Liittyminen Nimlakseen avaa meille hienon tulevaisuuden näkymän. Meillä on kaikissa maissa samanlainen hajautettu ja yrittäjähenkinen toimintamalli, ja kun nyt muodostamme pohjoismaisen konsernin, se parantaa mahdollisuuksiamme kasvuun”, Konstelin toimitusjohtaja Terje Myhre sanoo.

Yrityskaupan jälkeen Konstelin johto ja avainhenkilöt liittyvät Nimlaksen omistajaohjelmaan, johon kuuluu tämän jälkeen noin 300 henkilöä QMG:sta, Sandbäckensista ja Konstelista. Yrityskauppa vaatii vielä Norjan kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

”Olemme iloisia Nimlaksen kasvusta Norjassa tällä yrityskaupalla – se vahvistaa asemaamme kaikissa Pohjoismaissa. Ajan kuluessa luomme suhteita Konsteliin ja tutkimme yhteistyömahdollisuuksia, kuten olemme jo tehneet Ruotsissa”, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Nimlas Group perustettiin vuonna 2021, kun ruotsalainen Sandbäckens ja suomalainen QMG saivat yhteiseksi pääomistajakseen KLAR Partnersin. Nimlas kuuluu johtaviin pohjoismaisiin talotekniikkakonserneihin. Siinä työskentelee 2300 alan ammattilaista 70 paikkakunnalla Ruotsissa ja Suomessa. Vuonna 2021 Nimlaksen liikevaihto oli noin 340 miljoonaa euroa.

Konstel on 25 paikallisesta sähköurakointiyhtiöstä koostuva konserni Etelä- ja Keski-Norjassa. Konstelin toimintamalli on samalla tavalla paikallisuutta korostava kuin QMG:lla ja Sandbäckensilla. Konstel työllistää 970 sähköalan ammattilaista ja sen pääkonttori on Lierissä, lähellä Osloa. Vuonna 2021 Konstelin liikevaihto oli noin 95 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “QMG:n emoyhtiö Nimlas laajentuu yrityskaupalla Norjaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat