Kokeile kuukausi maksutta

Suomi oli poikkeus vuoden 2022 pohjoismaisissa kiinteistökauppatilastoissa

Vuoden 2022 kiinteistökauppojen pohjoismainen volyymi oli kaikkien aikojen toiseksi korkein vaikka laskua kertyi peräti 31 prosenttia. Suomi sinnitteli plussalla.

Asuntosalkut kiinnostivat eniten Pohjoismaihin sijoittavia kiinteistösijoittajia. Kuva: Ville Maali / HS

Vuonna 2021 kiinteistökauppojen pohjoismainen volyymi oli ennätyksellisesti yli 71 miljardin euroa. Tänä vuonna jäätiin huomattavasti vaatimattomammalle tasolle eli noin 49 miljardiin euroon. Kiinteistökonsulttiyhtiö Colliers Nordicsin tekemän analyysin mukaan se on kaikesta huolimatta historian toiseksi paras tulos.

“Uskomattoman vahvaan viime vuoteen verrattuna kulunut vuosi oli paljon hillitympi kiinteistömarkkinassa. Samalla kun kauppojen lukumäärä laski noin 13 prosenttia noin 1 250:een, kaupan keskikoko pieneni sitäkin enemmän, 53 miljoonasta eurosta 39 miljoonaan euroon”, Colliers Nordicsin tutkimusjohtaja ja partneri Mikael Söderlundh kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomi oli poikkeus vuoden 2022 pohjoismaisissa kiinteistökauppatilastoissa”

Viimeisimmät näkökulmat