Kokeile kuukausi maksutta

Topi Laine: Tuottavuuden kohentaminen edellyttää suunnittelun vakiointia – ”Kun on uniikit kuvat puhtaalta pöydältä, siinä ei ole mitään järkeä”

Firan Topi Laine on ollut kehittämässä muun muassa osuuskuntamallia asuinrakentamiseen ja ollut ratkomassa ryhmärakennuttamisen ongelmia. Hän korostaa rakentamisen tarvitsevan merkittävää tuottavuuden nostoa.

Firan asuntorakentamisen johtaja Topi Laine. Kuva: Liisa Takala

Rakentamisen opinnot eivät olleet Firan asuntorakentamisen johtaja Topi Laineelle itsestään selvä valinta lukion jälkeen. Vaikka hän oli tehnyt jo 14-vuotiaasta rakennustöitä perhetutun yhtiön työmailla Porissa, lukion päätyttyä hän lähti kuitenkin opiskelemaan tietojohtamista Tampereen teknillisessä yliopistossa. Vuoden opiskeltuaan hän kävi armeijan ja lähti sen jälkeen hakemaan elämänkokemusta rakennustyömailta Australiasta.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Topi Laine: Tuottavuuden kohentaminen edellyttää suunnittelun vakiointia – ”Kun on uniikit kuvat puhtaalta pöydältä, siinä ei ole mitään järkeä””

  1. Ei tuo juttu oikein vastaa todellisuutta. Jätkänsaaren asuntokohteen 2 v takuun loppumisesta pari puoli vuotta ja työt jatkuu……

Viimeisimmät näkökulmat