Kokeile kuukausi maksutta

Topi Laine: Tuottavuuden kohentaminen edellyttää suunnittelun vakiointia – ”Kun on uniikit kuvat puhtaalta pöydältä, siinä ei ole mitään järkeä”

Firan Topi Laine on ollut kehittämässä muun muassa osuuskuntamallia asuinrakentamiseen ja ollut ratkomassa ryhmärakennuttamisen ongelmia. Hän korostaa rakentamisen tarvitsevan merkittävää tuottavuuden nostoa.

Firan asuntorakentamisen johtaja Topi Laine. Kuva: Liisa Takala

Rakentamisen opinnot eivät olleet Firan asuntorakentamisen johtaja Topi Laineelle itsestään selvä valinta lukion jälkeen. Vaikka hän oli tehnyt jo 14-vuotiaasta rakennustöitä perhetutun yhtiön työmailla Porissa, lukion päätyttyä hän lähti kuitenkin opiskelemaan tietojohtamista Tampereen teknillisessä yliopistossa. Vuoden opiskeltuaan hän kävi armeijan ja lähti sen jälkeen hakemaan elämänkokemusta rakennustyömailta Australiasta.

Kengurumaassa hän kiinnitti huomiota ammattiliittojen selvästi Suomea vahvempaan asemaan työmailla. Siellä rakentaminen ja sen konkreettisuus alkoi myös kiinnostaa yhä enemmän, joten Laine päätti vaihtaa TTY:ssä rakennuspuolelle. Sen koommin ei alavalintaa enää ole tarvinnut miettiä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Topi Laine: Tuottavuuden kohentaminen edellyttää suunnittelun vakiointia – ”Kun on uniikit kuvat puhtaalta pöydältä, siinä ei ole mitään järkeä””

  1. Ei tuo juttu oikein vastaa todellisuutta. Jätkänsaaren asuntokohteen 2 v takuun loppumisesta pari puoli vuotta ja työt jatkuu……

Viimeisimmät näkökulmat