Kokeile kuukausi maksutta

Firalle uusi toimitusjohtaja

Fira Oy:lle on nimitetty uusi toimitusjohtaja.

Fira Oy:lle on nimitetty uusi toimitusjohtaja.

DI Topi Laineeen, 33, vastuulle on keskitetty kaikki Firan rakentamisen liiketoiminta.

Jussi Aho jatkaa konsernin toimitusjohtajana kuten tähänkin asti ja vastaa jatkossa Fira-konsernin kokonaisuuden johtamisesta sekä kansainvälisen, dataan perustuvan liiketoiminnan kehitystyön johtamisesta.

Laine on aloittanut työt Firalla vuonna 2009 projekti-insinöörinä ja edennyt urallaan nopeasti. Ennen uutta nimitystään hän työskenteli Fira Oy:n liiketoimintajohtajana vuosien 2016-2017 aikana. Sitä ennen Laine oli laskentapäällikkö ja hänen vastuullaan olivat hankekehitys ja tarjousvaiheen tehtävät. Työpäällikkönä hän oli vuosina 2012-2014.

Vielä reilu kymmenen vuotta sitten vuosina 2002-2006 hän työskenteli kirvesmiehenä. Rakennustekniikan diplomi-insinööriksi Laine valmistui Tampereen teknillisestä yliopistosta vuonna 2009 ja teki diplomityönsä PJU-rakentamisesta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 8 kertaa

8 vastausta artikkeliin “Firalle uusi toimitusjohtaja”

 1. Nimitys on hyvin linjassa Firan muun toiminnan kanssa.

 2. PJ-hankkeita voi myydä isännöitsijöille, mutta ei kunnille ja tulos puolittuu. Ilmeisesti isännöitsijät eivät tiedä, että tavoitehinta ei perustu operatiivisen laskennan tietoihin, vaan siihen, mitä alueella on mahdollista pyytää.

 3. 33 vuotias DI firman johtoon kuvastaa ulkopuolisen silmin katsottuna juuri siltä nuorekkaalta palvelurakentamiselta, sosiaaliselta verkostorakentamiselta, komitearakentamiselta (vielä kirvesmies taustalla sisään ajettuna). Mikäli sillä pärjää on firmalle hyvä asia, mutta mitä se kertoo Suomalaisesta rakentamisen maailmasta on sitten hieman surullisempi asia.

 4. Valitulla on kuitenkin rakennusalankoulutus ja vielä DI. Lehto Groupilla kuulemma pääsee johtajaksi vaikka kokin papereilla, kunhan on oikea uskonnollinen vakaumus ja uskontoryhmän jäsenkirja. Jos näin on, se on vasta mielenkiintoista leikkiä.

  1. Joo huonekalumyyjät ym. suoraan hankejohtajiksi. Motivoi varmaan kovasti ns. eri lahkoon kuuluvia työntekijöitä.

   1. Mikä kova olisikaan tulos, jos Lehdolla olisi oikeita alan ammattilaisia töissä ?

  1. Koska kukaan ei ikinä saa onnistua missään ja nyt voit jälkeenpäin tulla huutelemaan, että ”minä tiesin tämän menevän pyllylleen, miksei minua kuunneltu??!!!”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat