Kokeile kuukausi maksutta

Raksystems investoi kymmeniä miljoonia euroja ilmastonmuutoksen torjuntaan

Raksystemsin Geolo
Geolo asennettuna SRV:n Matinkylän lukion ja liikuntahallin työmaalle.

Vuosi sitten Suomessa ja Ruotsissa lanseerattu Geolo hyödyntää maalämpöä uuden patentoidun ja palkitun teknologian avulla vähentäen radikaalisti jo rakennusaikaisia hiilidioksidipäästöjä, energiankulutusta ja kustannuksia. Geolo on rakennustyömaavaiheen lämmitystä ja viilennystä tuottava pienvoimala, joka on suunniteltu rakennustyömaan olosuhdehallinnan tarpeisiin.

Innovaation avulla voidaan luoda tasaiset työmaan tuotanto-olosuhteet koko rakennusajalle ympäri vuoden. Ratkaisun avulla rakentamisen aikaisen lämmityksen voi toteuttaa hiilineutraalisti uusiutuvan maalämmön avulla.

”Maalämmön hyödyntäminen jo rakennusaikana uuden Geolo-ratkaisun avulla pienentää merkittävästi energiankulutusta, hiilidioksidipäästöjä sekä kustannuksia” Raksystems Climate Solutionsin toimitusjohtaja ja Geolon ”isä” Janne Vanhanen kertoo.

Tämä parantaa merkittävästi rakentamisen tuottavuutta sekä rakenteellista laatua. Geolo soveltuu erinomaisesti kerrostaloyhtiöiden ja toimitilojen rakennushankkeisiin, ylärajaa soveltuvan kohteen koolle ei ole.

Geolo on ollut käytössä useilla työmailla Suomessa ja Ruotsissa jo jonkin aikaa ja saavutetut tulokset ovat olleet merkittävästi odotettua parempia.

”Investoimme Geolo-kokonaisratkaisuun laajentaaksemme toimintaa muihin potentiaalisiin maihin ja kehittääksemme innovaatiota eteenpäin. Group on myös varautunut panostamaan tätäkin enemmän Geolon kasvattamiseen, mikäli kiinnostus markkinoilla kasvaa jatkossakin nykyisellä tahdilla”, Raksystems Groupin toimitusjohtaja Marko Malmivaara kertoo.

Geolo-palvelukokonaisuus tulee luomaan jopa sata uutta työpaikkaa lähivuosina ja lähestulkoon saman verran uusia työpaikkoja tuotanto- ja toimitusketjuun. Geolon tuotantoon ja tuotantotiloihin on jo tehty merkittäviä investointeja tuotantokapasiteetin kasvattamiseksi vastataksemme nopeasti kasvavaan kysyntään.

”Voimme saavuttaa halutessamme loistavia tuloksia rakennusteollisuuden hiilidioksidipäästösäästöissä ja energiatehokkuudessa nopeastikin. Kuinka nopeasti sen teemme, on loppujen lopuksi täysin rakennusliikkeiden ja kiinteistösijoittajien päätettävissä”, Vanhanen kertoo.

Geolon maalämpöä hyödyntävä teknologia on kehitetty yhdessä Rototecin ja Enersysin kanssa. Osoituksena teknologian innovatiivisuudesta Geolo voitti Euroopan lämpöpumppuyhdistyksen EHPA:n innovaatiokategorian palkinnon syksyllä 2022. Geolon käyttämää työmaajärjestelmää on edelleen kehitetty Geoloa varten yhteistyössä El-Björnin kanssa.

Vuoden 2023 aikana Norjan markkinoille

Hiilineutraalia maalämpöä voidaan hyödyntää Suomen lisäksi myös monissa muissa maissa, jonka vuoksi Geololla on erittäin vahva vientipotentiaali. Potentiaalisia uusia alueita Geololle ovat esimerkiksi Pohjois-Amerikka, Kanada, Saksa ja Puola.

”Neuvottelut toiminnan aloittamiseksi uusien Geolo-maiden kanssa etenevät hyvällä vauhdilla, mutta ensimmäiseksi laajentumisemme suuntautuu Norjaan. Samalla voimme aidosti vähentää hiilidioksidipäästöjä sekä hillitä näin ilmastonmuutosta ja luontokatoa”, Malmivaara toteaa.

Geolon merkittävimmät hyödyt:
• Geolo on hiilidioksidipäästötön vaihtoehto
• Kustannustehokas muihin energiamuotoihin verrattuna
• Vähentää energiankulutusta jopa yli 70 prosenttia

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raksystems investoi kymmeniä miljoonia euroja ilmastonmuutoksen torjuntaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat