Kokeile kuukausi maksutta

Talotekniikka-alan konserni takaa yrityskaupalla asemansa Pohjois-Suomen suurimpana sähköurakoitsijana

Talotekniikkakonserni QMG ostaa Pyhäjoella ja Raahessa toimivan Rannikon Sähköpisteen. Kauppa on osa QMG:n strategista ohjelmaa vahvistaa sähköurakoinnin palveluitaan.

Kuvassa sekä Rannikon Sähköpisteen toimitusjohtaja Riikka Pirttimaa (vasemmalla) että Paikallis-Sähkön  toimitusjohtaja Timo Keränen (toinen oikealta).

QMG ostaa Rannikon Sähköpisteen liiketoiminnan ja yhdistää sen tytäryhtiöönsä Paikallis-Sähköön, joka on jo nyt suurin yksittäinen sähköurakoitsija Pohjois-Suomessa. Rannikon Sähköpisteen liikevaihto vuonna 2022 oli noin 1,6 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 15 sähköammattilaista. QMG kasvattaa Pohjois-Pohjanmaan sähköarsenaaliaan vihreän siirtymän ja teollisuusinvestointien takia.

Kaupalla ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin tai henkilöstön asemaan. Kaikki jatkavat vanhoina työntekijöinä. Rannikon Sähköpisteen osakkaista Riikka Pirttimaa ja Arto Pääkkö liittyvät QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin omistajaohjelmaan.

”Rannikon Sähköpiste on erinomainen lisäys QMG:n Pohjois-Pohjanmaan tarjoomaan. Sillä on vakiintunut asiakas- ja kumppaniverkosto sekä osaava henkilöstö”, toteaa QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä.

”Pirttimaan johdolla yhtiö on valmis tukemaan kasvutavoitteitamme ja tuo Paikallis-Sähkölle vahvan jalansijan Raahen ja Pyhäjoen seudulla.”

Kiiskilä katsoo, että viime aikojen muutokset rakentamisessa ja energiamarkkinoilla korostavat sähköosaamisen tärkeyttä Suomelle. Se heijastuu sähköurakointiin hyvinä työllisyysnäkyminä.

”Markkinoilla erottuu kaksi voimakasta ajuria, jotka nostavat sähköosaamisen arvoa. Ensimmäisenä ovat investoinnit vihreän siirtymän mukaisiin energiaratkaisuihin, sähköiseen liikenteeseen sekä energiatehokkuuteen. Toinen voimakas aalto tulee Pohjois-Suomen merkittävistä teollisuusinvestoinneista, joissa me haluamme olla mukana”, Kiiskilä painottaa.

Paikallis-Sähkö yltää yli 20 miljoonan euron vuosittaiseen liikevaihtoon, ja sen riveissä työskentelee yli 150 sähköammattilaista. Yhtiöllä on Kajaanin pääkonttorin lisäksi toimipaikat Oulussa, Kuusamossa, Kuopiossa ja useilla muilla pohjoisen paikkakunnalla.

”Rannikon Sähköpiste on meille tuttu yritys ja arvostamme sen tekemää pitkäjänteistä työtä. Saamme lisää kovia ammattilaisia joukkueeseemme tärkeälle alueelle. Uskon, että Paikallis-Sähkön monipuolinen palveluvalikoima kiinnostaa Rannikon Sähköpisteen asiakkaita”, kertoo Paikallis-Sähkön  toimitusjohtaja Timo Keränen.

Rannikon Sähköpisteen on perustanut vuonna 1984 Risto Pirttimaa, nykyisen toimitusjohtajan isä. Liittyminen QMG:n verkostoon tuo pitkään kaivattua volyymia, kun yritys kilpailee kuntien, rakennusliikkeiden ja teollisuuden projekteista.

”Työvoiman riittävyys on ollut pullonkaulana, kun on ollut paljon töitä yhtä aikaa meneillään. Olemme joutuneet kieltäytymään joistakin kiinnostavista hankkeista”, Riikka Pirttimaa kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talotekniikka-alan konserni takaa yrityskaupalla asemansa Pohjois-Suomen suurimpana sähköurakoitsijana”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat