Kokeile kuukausi maksutta

Assemblin sai Turun Fabriikin Friidan sähköurakan

Fabriikki on Turun keskustan kupeeseen rakennettava uusi asuinalue VR:n vanhalle konepajan alueelle. Alueelle on kaavoitettu noin 30 asuintaloa kolmeen eri kortteliin, mikä tarkoittaa noin 1 400 uutta asuntoa.

Havainnekuva Fabriikin alueesta Turussa. Kuva: Schauman Arkkitehdit.

As Oy Turun Fabriikin Friidan rakennuttajana toimii YIT Suomi ja nyt Assemblin Oy on valittu toteuttamaan kohteen sähköurakka. As Oy Fabriikin Friida on Fabriikin alueella yhdeksäs YIT:n ja Assemblinin välinen kohde. Friidan rakennustyöt on aloitettu vuonna 2022 ja arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2023.

Kuusikerroksiseen Friidaan valmistuu 45 kappaletta kerrostaloasuntoja yksiöistä ja kaksioista eri kokoisiin kolmioihin. Kerrostalo varustetaan talotekniikalla, jossa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen ja kestäviin ratkaisuihin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Assemblin sai Turun Fabriikin Friidan sähköurakan”

Viimeisimmät näkökulmat