Kokeile kuukausi maksutta

Kouvolan virastotalo saa uuden elämän

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt toteuttaa laajuudeltaan noin 2 700 neliöiseen virastotaloon peruskorjauksen ja tilamuutoksen valtion organisaatioille.

Kouvolan virastotalossa on tulevaisuudessa noin kymmenen valtion viraston toimintoja. Kuva: Senaatti

Kouvolan Valimontie 5:ssä sijaitsevan valtion virastotalon nykyinen monitilaympäristö muutetaan 10 valtion toimijan nykyaikaiseksi yhteiseksi työympäristöksi. Lisäksi virastotaloon toteutetaan yhteinen asiakaspalvelualue, joka tuo valtion palvelut keskitetysti kansalaisten lähelle.

Ensimmäiset muutostyöt valmistuvat loppuvuodesta 2023, ja kokonaisuudessaan tilat otetaan käyttöön huhtikuussa 2024.

”Hankkeessa toteutetaan yhteinen monitilaympäristö ja asiakaspalvelualue, yhteiskäyttöinen kokous- ja aulapalvelualue aulapalveluineen, tukitiloja, muunneltavia työtiloja sekä nykyaikaiset taukotilat. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 2,6 miljoonaa euroa.

”Tilat pyritään ottamaan käyttöön mahdollisimman pienillä muutostöillä ja hyödyntämällä olemassa olevia tiloja. Tiloja on suunniteltu yhdessä asiakkaiden kanssa ja palaute on ollut positiivista”, Senaatti-kiinteistöjen rakennuttamispäällikkö Matti Oinonen kertoo.

Hankkeen keskeisenä tavoitteena on parantaa asiakas- ja työntekijäkokemusta sekä toteuttaa terveelliset, turvalliset ja toimintaa tukevat työympäristöt. Senaatti-kiinteistöt tuottaa kohteeseen toimitilapalvelut, kuten kalusteet, työpöytänäytöt ja aulapalvelun.

Yhteisen työympäristön käyttäjiksi tulevat sen nykyiset vuokralaiset Verohallinto (Vero), Valtori ja Digi- ja väestötietovirasto (DVV) sekä uusina käyttäjinä Maanmittauslaitos (MML), Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI), Taiteen edistämiskeskus (Taike), Traficom, Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV), Puolustuskiinteistöt ja Senaatti-kiinteistöt. Muutos koskee noin 230 valtion virastoissa työskentelevää työntekijää.

Hankesuunnittelu on valmistunut loppuvuodesta 2022. Jatkosuunnittelu käynnistyy keväällä 2023, ja muutostyöt aloitetaan vaiheittain syksyllä 2023.

Ensimmäiset muutostyöt valmistuvat loppuvuodesta 2023, ja loput tilat keväällä 2024. Kokonaisuudessaan tilat otetaan käyttöön huhtikuussa 2024.

Rakennus on peruskorjattu vuonna 2008, jolloin on uusittu esimerkiksi ikkunat ja LVISA-järjestelmiä. Vuosina 2017–2018 toteutettiin muutos- ja korjaustöitä, joiden yhteydessä tiloihin toteutettiin moderni monitilatyöympäristö.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kouvolan virastotalo saa uuden elämän”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat