Kokeile kuukausi maksutta

Nordea: Asuntokauppa virkistyy ja hintojen lasku pysähtyy syksyllä

Koko maan tasolla hinnat laskevat vielä 7 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla 10 prosenttia viime vuoden huipputasoista. Pohjat alkavat kuitenkin olla Nordean ekonomistin Juho Kostiaisen mukaan jo lähellä.

Tänä vuonna valmistuu vielä paljon uusia asuntoja, mikä pitää myös hintakehityksen vaisuna.

Nordea ennustaa tuoreessa asuntomarkkinakatsauksessaan, että hintojen lasku pysähtyy lähikuukausien aikana ja kauppaa jarruttavat tekijät pienenevät. Yhtenä valonpilkahduksena on sekin, että asuntolainojen kysyntä on pankin mukaan palannut jo vuoden 2019 tasolle.

Nordean mukaan asuntokauppa on jatkunut vaisuna ja kauppamäärät olivat huhtikuussa noin 30 prosenttia perässä alle pitkän aikavälin keskiarvoja.  Kuluttajien luottamus on kuitenkin pankin mukaan parantunut ja hintojen lasku on pysähtymässä. Lisävauhtia tuovat muun muassa palkankorotukset, korkojen nousun tasaantuminen ja inflaation hidastuminen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nordea: Asuntokauppa virkistyy ja hintojen lasku pysähtyy syksyllä”

Viimeisimmät näkökulmat