Kokeile kuukausi maksutta

Uudellemaalle viritellään vetylaaksoa – Neste, Helen, Gasgrid ja Vantaan Energia yhteistyöhön

Tavoitteena on rakentaa Suomesta johtava eurooppalainen vetytalous, joka luo teollisuudelle investointimahdollisuuksia sekä tukee Suomen ja Euroopan hiilineutraaliustavoitteita.

Yritysnelikon mukaan teollinen vetylaakso yhdistäisi infrastruktuurin, uusiutuvan vedyn varastoinnin sekä siirron ja palvelisi sekä vedyn tuottajia että kuluttajia. Yritysten välinen yhteistyö on vetytalouden kehitystyössä keskeisessä asemassa. (Kuva: Neste oyj)

Neste, Gasgrid Finland, Helen ja Vantaan Energia ovat käynnistäneet yhdessä alustavat tutkimukset teollisen vetylaakson kehittämiseksi Uudellemaalle. Tavoitteena on rakentaa Suomesta johtava eurooppalainen vetytalous, joka luo teollisuudelle investointimahdollisuuksia sekä tukee Suomen ja Euroopan hiilineutraaliustavoitteita.

Yritysnelikon mukaan teollinen vetylaakso yhdistäisi infrastruktuurin, uusiutuvan vedyn varastoinnin sekä siirron ja palvelisi sekä vedyn tuottajia että kuluttajia. Lisäksi tutkimuksissa selvitetään toimialan integraatiomahdollisuuksien hyödyntämistä. Uusiutuvan vedyn tuotannon yhteydessä syntyy merkittäviä määriä uusiutuvaa lämpöä, jota voidaan käyttää kaukolämmityksessä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudellemaalle viritellään vetylaaksoa – Neste, Helen, Gasgrid ja Vantaan Energia yhteistyöhön”

Viimeisimmät näkökulmat