Kokeile kuukausi maksutta

Yli 130-vuotias Sinebrychoffin huvila kunnostetaan vanhaa kunnioittaen – ”Lahohirttä on löytynyt enemmän kuin oli suunnitelmissa”

Vuonna 1892 valmistuneen uusrenessanssikaunottaren julkisivun rakenteita ja pintoja korjataan loppuvuonna päättyvässä hankkeessa.

Anghelina Ticu esivalmistelee maalausurakkaa vesikaton räystään alla. Seinässä on paljon koristekuvioita, joita maalataan osin uusiksi. Kuva: Jussi Helttunen

Espoon Karhusaaressa sijaitseva vanha Sinebrychoffin puuhuvila kaunistaa normaalisti sen vierestä Länsiväylää ohi ajavien autoilijoiden näkymiä. Reilut pari kuukautta talo on kuitenkin ollut sääsuojan peitossa, sillä se käy parhaillaan läpi mittavaa korjausta.

Kauppaneuvos Nicolas Sinebrychoffin rakennuttaman ja vuonna 1892 valmistuneen, uusrenessanssia edustavan puurakennuksen suunnitteli arkkitehti Karl August Wrede. Espoon kaupunki osti huvilan ja siihen kuuluneet alueet vuonna 1980. Kunnostustöiden jälkeen siitä tuli Karhusaaren taidekeskus.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yli 130-vuotias Sinebrychoffin huvila kunnostetaan vanhaa kunnioittaen – ”Lahohirttä on löytynyt enemmän kuin oli suunnitelmissa””

Viimeisimmät näkökulmat