Kokeile kuukausi maksutta

Näin rakennusalan ammattilaiset tienaavat – erityisasiantuntijoiden ja asiantuntijoiden palkkaerot muita aloja pienemmät

Kira-alalla asiantuntijatehtävissä toimivien ansiot ovat lähempänä erityisasiantuntijoiden palkkatasoa kuin kaikilla aloilla keskimäärin. Tämä ilmenee Tilastokeskuksen tuoreista yksityisen sektorin palkkataulukoista.

Kuva: Rio Gandara / HS

Olemme poimineet Tilastokeskuksen tietokannoista kiinteistö- ja rakennusalan palkkatietoja ammattiluokituksen mukaan. Yksityisen sektorin osalta Tilastokeskus jaottelee rakennusalan työt etenkin erityisasiantuntija- ja asiantuntijatehtävissä melko laveisiin ammattiluokkiin tarkkojen ammattinimikkeiden sijaan. Tämä ammattiluokitus perustuu Euroopan Unionin yhteiseen ammattiluokitukseen.

Yleisesti ottaen näyttää siltä, että kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijatehtävissä palkkaerot erityisasiantuntijoihin verrattuna jäävät pienemmiksi kuin eri aloilla yleisesti. Toki kira-alallakin tässä on suurta vaihtelua.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Näin rakennusalan ammattilaiset tienaavat – erityisasiantuntijoiden ja asiantuntijoiden palkkaerot muita aloja pienemmät”

  1. Ei kannata opiskella. (Heh heh)
    En tunne ketään kuka noilla palkoilla olisi töissä (toimihenkilöt).

  2. Tässä ei ole huomioitu maan eri alueiden palkkaeroja. Pk-seudulla palkat ovat 1000-2000 €/kk paremmat kuin maassa keskimäärin. Mutta niin se on eläminenkin selvästi kalliimpaa.

Viimeisimmät näkökulmat