Kokeile kuukausi maksutta

Toimittaja haastatteli tekoälyä – Näin Chat GPT poistaisi suunnitteluvirheet ja kustannusylitykset

Rakennuslehti testasi, miten hyvin Chat GPT:llä on rakennusala hallussaan. Luova tekoälymalli kertoi näkemyksiään muun muassa tunnin junasta, rakennusvalvonnasta ja arkkitehtuurista.

AAL 20230726 Tekoäly voi mullistaa rikollisuuden. Chat GPT. Kryptovaluutat. Rikollisuus. Kuvituskuva. Kuva: Toni Repo / Aamulehti

Rakennuslehti testasi, miten hyvin Chat GPT:llä on rakennusala hallussaan. Alla olevat vastaukset kysymyksiin ovat luovan tekoälyn kirjoittamia. Toimittaja joutui useaan otteeseen pyytämään lyhyempiä vastauksia, sillä tekoäly innostui jaarittelemaan pitkiä listamuotoisia vastauksia. Muuten vastaukset on kirjattu sellaisenaan, eikä esimerkiksi asuntovelallisilta ole kysytty, olisiko tekoälyn syytä päivittää euribor-faktojaan ajan tasalle.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Toimittaja haastatteli tekoälyä – Näin Chat GPT poistaisi suunnitteluvirheet ja kustannusylitykset”

  1. Aika hyvin vastasi laadun parantamiseen ”Rakentamisen laatua voi parantaa laadukkailla materiaaleilla, ammattitaitoisella työvoimalla, tarkalla laadunvalvonnalla, standardien noudattamisella ja asiakaspalautteella.”

Viimeisimmät näkökulmat