Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti myi Aallolle kiinteistön Otaniemen kampuksella

Kiinteistö on osa laajempaa kaavamuutosaluetta.

Kiinteistö on osa laajempaa kaavamuutosaluetta.
Kuuntele juttu

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Aalto-yliopistolle Espoon Otaniemen Tietotie 2:ssa sijaitsevan toimisto- ja laboratoriokiinteistön.

Kokonaisuus on rakennettu useassa vaiheessa 1960-luvulta alkaen. Kohde sijaitsee Kauppakorkeakoulun ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun vieressä.

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n toiminta kiinteistössä päättyi syksyllä 2023, minkä jälkeen se on ollut tyhjillään.

”Tämä kiinteistökauppa tiivistää entisestään Senaatin ja Aalto-yliopiston hyvää yhteistyötä Otaniemessä. Meillä on useita yhteisiä käynnissä olevia ja valmistuneita kaavakehitysprojekteja. Kohteen siirtyminen Aallon omistukseen tukee yliopiston ydinkampuksen kehittämistä ja on vuonna 2009 toteutetun yliopistokiinteistöjärjestelyn kampusalueita koskevien periaatteiden mukainen”, Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Emmi Sihvonen toteaa.

Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Ville Jokela sanoo, että kiinteistökauppa antaa sille mahdollisuuden vahvistaa kampusalueen ytimeen sijoittuvia toimintoja ja palveluita.

”Tietotie 2 tulee tulevaisuudessa tarjoamaan tilaa sekä yliopiston että kumppaneidemme toiminnoille.”

Tietotie 2 sisältyy Biologi-nimiseen kaavamuutosalueeseen, jonne suunnitellaan monipuolisesti yliopiston toimintoja, asuntoja ja palveluja. Aalto-yliopiston on tarkoitus kehittää kiinteistöä palvelemaan yliopiston käyttöä.

Biologin kaavamuutosalueella Senaatin omistukseen vielä jäävä Tietotie 4 on tavoitteena kaavoittaa asumiseen ja tullaan myöhemmin myymään tarjouskilpailulla. Samaan Biologin kaavamuutosalueeseen kuuluu myös Aalto-yliopiston omistama niin kutsuttu Meritekniikan alue osoitteessa Tietotie 1.

Otaniemestä tavoitellaan toiminnoiltaan aiempaa monipuolisempaa ja entistäkin elävämpää kaupunginosaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti myi Aallolle kiinteistön Otaniemen kampuksella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat