Kokeile kuukausi maksutta

Fira rakentaa vuokratalon Helsingin Postipuistoon – pienimmät asunnot vain 22 neliötä

Runko rakennetaan Firan runkotehdas-mallilla. Lisäksi kohteessa käytetään talotekniikka- ja kylpyhuonemoduuleita.

Rullakkotorille rakennettava liki sadan asunnon kohde toteutetaan A-energialuokkaan ja kohteessa tavoitellaan LEED Gold -luokitusta. (Kuva: Arkkitehtitoimisto Kanttia2)
Kuuntele juttu

Fira ja Premico Managementin asuntorahasto ovat sopineet Helsingin Postipuistoon rakennettavasta korkeatasoisesta, vapaarahoitteisen vuokrakerrostalon rakentamisesta. Fira toteuttaa As.oy Helsingin Postinkulun kvr-hankkeena ja avaimet käteen -periaatteella.

Rullakkotorille rakennettava liki sadan asunnon kohde toteutetaan A-energialuokkaan ja kohteessa tavoitellaan kultatason Leed-luokitusta. Sertifioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa energiatehokkuuteen, vedenkulutukseen sekä ympäristöystävällisyyteen.

Runko rakennetaan Firan runkotehdas-mallilla, joka yhtiön mukaan nopeuttaa rungon rakentamista noin 20 prosenttia. Lisäksi kohteessa käytetään talotekniikka- ja kylpyhuonemoduuleita. Rakentaminen alkaa vielä tänä keväänä, ja kohde valmistuu kesällä 2025.

Asuntojen koot vaihtelevat 22 neliömetrin yksiöstä 79,5 neliön kaksikerroksiseen neliöön. Lisäksi taloon tulee kaksi liiketilaa ja saunaosasto. Kohde tulee osaksi Firan rakentamaa korttelikokonaisuutta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fira rakentaa vuokratalon Helsingin Postipuistoon – pienimmät asunnot vain 22 neliötä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat