Kokeile kuukausi maksutta

Asiantuntija rakennustuotteiden markkinavalvontaan (määräaikainen tehtävä)

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Sijainti Helsinki, Tampere
Päivämäärät Julkaistu 5.5.2023 Hae viimeistään 17.5.2023

Etsimme rakennustuotteiden turvallisuuden asiantuntijaa ylitarkastajan määräaikaiseen virkasuhteeseen Helsinkiin tai Tampereelle.

Työssäsi valvot, että markkinoille saatettavat rakennustuotteet täyttävät niitä koskevat vaatimukset. Työhösi kuuluu rakennustuotteiden markkinavalvontaa tekemällä markkinakatsauksia, asiakirjavalvontaa ja teettämällä tuotetestaushankkeita.

Valvonnan lisäksi osallistut rakennustuotteiden asiantuntijana säädösten ja standardien kehittämiseen ja hoidat sidosryhmäyhteistyötä erilaisissa työryhmissä.

Työhösi kuuluu myös viestintää ja asiakasneuvontaa. Laadit tiedotteita ja ohjeita sekä osallistut koulutustilaisuuksiin luennoitsijana. Lisäksi pääset mukaan kehittämään valvontaa ja rakennustuotteiden vaatimustenmukaisuutta osallistumalla erilaisiin projekteihin.

Hakijalta odotamme

Olet asiantuntija ja osaaja, jolla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja siihen liittyvää aiempaa kokemusta. Soveltuva korkeakoulututkinto voi olla esim. rakennus-, konetekniikan, rakentamisen tai vastaavalta alalta.

Olet innovatiivinen ja luot uusia toimintatapoja muuttuvassa toimintaympäristössä ja tehtäväkentässä. Sinulla on kykyä ideoida viestinnän toimenpiteitä modernilla otteella ja toteuttaa niitä yhdessä asiantuntijoidemme kanssa.

Viihdyt työssä, jossa pääset hyödyntämään itsenäistä ja tavoitteellista työotettasi sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojasi. Suhtaudut rakentavasti eri sidosryhmiin ja koet tärkeäksi turvallisuuden, luotettavuuden ja tiedon edistämisen. Paineensietokyky, systemaattisuus, suunnitelmallisuus ja kyky luovia hankalissakin asiakaskohtaamisissa ovat tärkeitä ominaisuuksia tehtävässä menestymiseen.

Työssä menestymistä tukee kokemus rakentamisesta, rakentamisen viranomaistehtävistä, rakennus-tuotteiden standardisoinnista, rakennustuotteiden valmistukseen tai myyntiin liittyvistä tehtävistä.

Arvostamme rakennustuotteisiin ja rakentamiseen liittyvän EU- ja kansallisen lainsäädännön ja standardisoinnin tuntemusta sekä aiempaa kokemusta julkishallinnonhallinnon valvontatehtävistä (esimerkiksi rakennusvalvonta tai markkinavalvonta).

Lisäksi sinulla on
• hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot
• oma-aloitteinen ja vastuullinen työskentelytapa
• kyky selkeään suulliseen ja kirjalliseen ilmaisuun
• kyky suunnitella ja toteuttaa oman vastuualueen työt.

Työssä tarvittava kielitaito

Kielitaitosi täyttää virkamieskriteerit: puhut ja kirjoitat vähintään tyydyttävästi myös ruotsia. Englannin kielen taitosi on hyvä eli pystyt osallistumaan sujuvasti myös EU-yhteistyöhön ja kommunikoimaan ulkomaisten toimijoiden kanssa.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkasi koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta, joka on 3 883 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksamme henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvan palkanosan, joka on alussa työkokemuksestasi riippuen 10 -22,75 % tehtäväkohtaisesta palkasta ja nousee työkokemuksen lisääntyessä enintään 43,5 %:iin.

Edut

Panostamme Tukesissa henkilöstömme viihtyvyyteen ja pysyvyyteen.

Tarjoamme sinulle muun muassa:
• liukuvan työajan sekä hyvät mahdollisuudet työn ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen
• hyvät etätyömahdollisuudet ja modernit työskentelytilat
• tukea ja rohkaisua osaamisen jatkuvaan kehittämiseen
• laajat työterveyspalvelut
• Smartum liikunta- ja kulttuuriedut
• lounastuen (Epassi)
• monipuolista työhyvinvointitoimintaa.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävään nimitettäessä voidaan noudattaa neljän kuukauden koeaikaa.

Tehtävää hakeneiden nimet ovat julkista tietoa.

Lue lisää ja hae tehtävää täältä >

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero (ID: 32-666-2023). Hakemuksia ei palauteta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto
PL 66
00521
Helsinki

Hakuaika päättyy 17.5.2023 klo 14.30

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Viimeisimmät näkökulmat