Tietomalli ja digi -insinööri (Ahveniston sairaala, Hämeenlinna)

Skanska
Sijainti Hämeenlinna
Päivämäärät Julkaistu 30.3.2021 Hae viimeistään 18.4.2021

Haemme tietomalli ja digi -insinööriä Hämeenlinnan Kantasairaala-hankkeelle

Mikä Assi?

Assi on Hämeenlinnan Ahvenistoon rakennettava uusi keskussairaala. Maailman inhimillisimmäksi suunnitellussa sairaalassa hyödynnetään sähköisiä palveluita ja innovatiivista teknologiaa, mikä luo puitteet parhaalle mahdolliselle hoidolle. Hyvien kulkuyhteyksien varrelle valmistuva Assi tulee mahdollistamaan hämäläisen erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon sekä yliopistosairaaloiden ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyön.

Assi lukuina:

 • Budjetti 356 M€
 • Allianssin tavoitekustannus 308,2 M€
 • Pinta-ala n. 74 300 brm²
 • 390 sairaansijaa
 • Arvioitu käyttöönottovuosi 2026

Allianssitiimissämme sairaalaa suunnittelemassa on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Skanska, Sweco ja arkkitehtiyhteenliittymä Team Integrated. Yhdessä haluamme suunnitella ja rakentaa turvallisen, terveellisen ja toimivan rakennuksen, jonka käyttö-, huolto-, energia- ja elinkaarikustannuksiltaan taloudellinen. Huomioimme ympäristö- ja työturvallisuusnäkökulmat osana vastuullisuustyötämme jo suunnitteluvaiheessa. Hyödynnämme projektissa monipuolisesti tietomallipohjaista suunnittelua ja toteutuksen ohjausta, mistä esimerkki on projektitoimistosta löytyvä CAVE-tila. Hanke siirtyi toteutusvaiheeseen 1.2.2021 ja rakennustyöt aloitetaan elokuussa 2021. Tutustu Assin suunnitteluun ja rakentamiseen täällä.

Mitä pääset tekemään?

Digi-insinöörinä tärkein tehtäväsi on varmistaa, että Assin tuotanto-organisaatio saa käyttöönsä laadukkaat tietomallit. Tarkastelet suunnittelijoiden tuottamia malleja, pyydät tarvittaessa lisäyksiä ja tarkennuksia sekä luot yhdistelmämalleja. Teet tiivistä yhteistyötä muun muassa erikoissuunnittelijoiden, arkkitehtiä edustavan tietomallikoordinaattorin ja arkkitehtien kanssa. Kustannuslaskennan, hankinnan sekä aikataulujen tueksi teet määrälistauksia tietomalleista. Lisäksi toimit projektin tietomallivastaavana ja -tukena. Pyörität mallia mm. CAVE:ssa, varmistat järjestelmien toimivan ja olet mallien asiantuntija. Yhdessä allianssitiimin kanssa vastaatte hankkeen etenemisestä sovitusti kohti asetettuja laatu-, aikataulu- ja kustannustavoitteita.

Tavoitteemme on, että kuokan osuessa maahan piirustuksia ei vietäisi paperisina työmaalle. Vastuullasi onkin suunnitella toteutusvaiheen tietomalien ja muiden nykyaikaisten digitaalisten ratkaisujen käyttöä. Etsit ja testaat erilaisia työkaluja ja digitaalisia ratkaisuja sekä suunnittelet niiden tuotannonaikaisen soveltamisen. Miten voisimme hyödyntää droneja? Ovatko TR-mittaukset tehtävissä automaattisesti digitaalisiksi? Minkälaisia ratkaisuja ja ideoita voisimme lainata meiltä ja maailmalta? Erilaiset virtuaalimallit, mobiilityökalut ja digitaalisuuden mahdollistamat ratkaisut sekä näitä hyödyntävät prosessit näyttäytyvät sinulle luonnollisena keinona lisätä tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tuotantovaiheeseen päästäessä tuet työmaata tietomallien ja työkalujen käyttöönotossa ja käytössä. Tuotantovaiheessa esimerkiksi luot, muokkaat ja ylläpidät tietomalleja, ylläpidät tulevaa serveriämme, hoidat dronekuvauksia.

Olet valmis sitoutumaan allianssin yhteistyömalliin sekä yhteistoiminnan periaatteisiin. Työskentelytyylisi on avoin, innovatiivinen ja kommunikoiva. Voit olla jo kokenut konkari tai urasi alkumetreillä – työnkuvaa tarkennetaan kokemuksesi ja osaamisesi mukaan. Saat tueksesi myös Skanskan BIM- ja digitaaliset palvelut -tiimin. Työsopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja tämän hankkeen jälkeen pääset hyödyntämään osaamistasi muille Skanskan projekteille.

Mitä toivomme sinulta?

 • aiempaa kokemusta rakennusalalta
 • soveltuvaa koulutusta (esim. insinööri, DI)
 • rakennussuunnitelmien lukutaitoa ja kykyä tarkastella niitä tuotannon tarpeiden kautta
 • monipuolista tietoteknistä osaamista ja nykyaikaisten ohjelmistojen hallintaa, erityisesti kokemus tietomallintamisen parista katsotaan eduksesi
 • aitoa kiinnostusta tekniikkaan ja halua löytää tulevaisuuden ratkaisut
 • rohkeutta haastaa nykytilanne ja jo tarjottu ratkaisu
 • tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoja
 • kehittävää ja vastuuntuntoista työskentelyotetta
 • arvojemme kokemista omaksesi.

Haluatko tehdä tulosta osana asiantuntevaa tiimiä ja työn, jolla on tarkoitus? Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen 18.4.2021 mennessä klikkaamalla Hae työpaikkaa -painiketta. Työpäällikkö Panu Pohjola (p. 0400 363 400, panu.pohjola@skanska.fi) kertoo mielellään lisää tehtävästä, tiimistä ja projektista. Ota yhteyttä!

Tule mukaan rakentamaan parempaa yhteiskuntaa!

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi