Järjestöt hakevat uusia yhteisaskeleita

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Rakennusalan järjestöissä tapahtuu juuri nyt yhtä aikaa poikkeuksellisen paljon muutoksia johdossa. Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA:n, Rakennusteollisuus RT:n ja Suomen Rakennusinsinöörien liiton puheenjohtajina aloittavat loppuvuoden vuosikokousten valintojen jälkeen uudet nimet. Lisäksi Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n toimitusjohtaja vaihtui, kun Maria-Elena Ehrnrooth aloitti johdossa.

RIA:ssa puheenjohtajaksi valittiin Pekka Kampmanin pitkän kauden jälkeen Tommi Luukkonen, RT:ssä Olli Nikulan jälkeen Mika Soini ja RIL:ssä Timo Kohtamäkeä seuraa Jussi Aho. Kaikki ovat kovan luokan osaajia ja tuttuja nimiä erilaisista järjestötehtävistä.

Uudet johtohenkilöt ovat korostaneet valintojensa yhteydessä esimerkiksi teknologista kehitystä ja rakennusalan vastuuta ilmastonmuutoksen torjunnassa, mutta ennen kaikkea aloituspuheenvuoroissa on korostunut yhteistyön merkitys.

RIA:n Tommi Luukkonen totesi Rakennuslehden haastattelussa, että on ”aika katsoa reunojen yli eteenpäin”. Yhteistyö on olennaista rakentamisen isojen kysymysten ratkaisemisessa ja myös alan pitämisessä vetovoimaisena.

Erilaisten järjestöjen haasteena on nuorten saaminen mukaan ja arkisen toiminnan pysyminen innostavana ja kiinnostavana. Siinä on työsarkaa aikana, jolloin perinteinen järjestäytyminen on muutoksessa ja yksilöllisyys korostuu.

Yhteisillä askelilla rakennusalan järjestöt todennäköisesti pystyvät edistämään paitsi alalle tärkeitä hankkeita myös näyttäytymään kiinnostavana uusille rakennusalan tulokkaille. Lopulta kysymys on ihmisten tarpeista ja ajankäytöstä. Mitä enemmän ja paremmin järjestöt pystyvät tarjoamaan hyötyjä jäsenilleen, sitä elinvoimaisempina ne säilyvät – tässä yhteistyö on varmasti voimaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Järjestöt hakevat uusia yhteisaskeleita”

  1. Yhteiset askeleet ei tarkoita mitään. Järjestöt voivat ottaa yhteisiä askeleita vaikkapa päättämällä jäsenmaksujen korotuksista tai tarjoamalla ilmaista viinaa kaikille jäsenilleen. Todellisuudessa mikään ei tule muuttumaan näissä saunakerhoissa. Järjestöt eivät jatkossakaan tule tuottamaan lisäarvoa jäsenilleen poislukien RIL, joka julkaisee ansiokkaasta oppaita ja ohjeita rakentamisen ammattilaisten käyttöön tiedon ja rakentamisen laadun parantamiseksi.

Jätä kommentti