Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslehden paperi vaihtuu hetkeksi, sisältö ei

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Tarkkaavaiset paperilehden lukijat ehkä huomasivat, että tämän viikon Rakennuslehti on hieman erilainen – ei sisällön, vaan paperin osalta.

Paperivalmistaja UPM:n pitkään jatkunut ja nyt jo ratkennut lakkotilanne yhdistettynä Venäjän-tuonnin loppumiseen on saanut paperimarkkinat sekaisin. Rakennuslehtikin on joutunut etsimään uusia tilapäisiä ratkaisuja, jotta lehti saadaan normaalisti lukijoille. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ainakin muutaman viikon ajan lehti painetaan Punamustan Tampereen-painon sijasta Sanoman painossa Vantaan Sanomalassa. Samalla paperilaatuja on jouduttu muuttamaan totutusta. Palaamme normaaliin tilanteeseen ja tuttuihin papereihin toivottavasti jo kesäkuun aikana.

Poikkeusaikana lehden osoitekenttään tulostuvat tiedot ovat hieman erilaiset. Tämä saattaa vaikeuttaa lehden jakelua yritysten sisällä tai tilaajatunnuksen löytymistä verkkoon rekisteröidyttäessä. Pahoittelemme tästä aiheutuvia mahdollisia ongelmia.

Kannattaa huomioida, että rekisteröitymiseen tarvittavat tunnistetiedot löytyvät myös muista Sanomalta tai omalta järjestöltä tulleista dokumenteista. Tarkat ja ajantasaiset ohjeet rekisteröitymiseen löytyvät täältä . Jo aiemmin rekisteröityneiden ja kirjautuneiden verkkosivukäyttöön poikkeustilanne ei vaikuta.

Vaikka paperi vähäksi aikaa vaihtuu, sisältö jatkaa siis tutulla linjalla. Toimituksessa eletään keväiseen tapaan työntäyteisiä viikkoja. Seuraamme päivittäin verkkosivuilla ja viikoittain paperilehdessä Ukrainan tilanteen vaikutuksia suomalaisiin rakennus- ja kiinteistöalan yrityksiin ja rakentamiseen. Parhaillaan teossa on myös jokakeväinen tilinpäätösselvitys Suurimmat, joka ilmestyy parin viikon kuluttua. Lisäksi perinteinen Vuoden työmaa -kilpailu on käynnissä – siihen voi edelleen ilmoittautua allekirjoittaneelle sähköpostilla.

Uutuutena tänä kesänä järjestämme Kesäkiertueen: toimittajamme Daniel Wallenius kiertää kesän aikana pienempiä paikkakuntia ja kertoo jutuissaan näiden kiinnostavista rakennusalan yrityksistä, hankkeista ja henkilöistä. Vinkkejä hyvistä kohteista voi edelleen lähettää osoitteella daniel.wallenius@sanoma.com. Mielenkiintoinen kevät on käynnissä!

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakennuslehden paperi vaihtuu hetkeksi, sisältö ei”

  1. Toivottavasti paperi olisi jatkossa juuri tätä sisäsivuilla olevaa perinteistä karheaa ”oikeaa” sanomalehtipaperia. Sitä on miellyttävämpi käännellä eikä paperista jää mustetta sormiin, kuten kiiltävästä paperista.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat