Rakentamisessa ja Rakennuslehdessä ollaan uuden ajan kynnyksellä

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Uusi keskustakirjasto Oodi, taidemuseo Amos Rex, Uusi lastensairaala, Redi, jättisiltoja, ennätysmäiset määrät uusia asuntoja, yrityskauppoja, pörssilistautumisia.

Vuosi 2018 jää varmasti yhtenä merkkipaaluna rakentamisen historiaan. Suomeen on valmistunut hämmästyttävän paljon hienoja, kiinnostavia rakennuksia ja infraa, jotka ovat vaatineet suunnittelijoilta ja rakentajilta äärimmäisiä ponnistuksia. Samaan aikaan asuntorakentaminen on ollut poikkeuksellisen vilkasta eri puolilla Suomea.

Kaikki tämä on hieno huipennus rakennusbuumille. Useamman vuoden ajan rakentaminen on yllättävästi ollut kansantalouden veturi. Näyttää, että ensi vuonna vetovastuu siirtyy talouden muille sektoreille. Rakennusalalle tasaantumisen vaihe on tervetullut. Kova kilpailu työvoimasta ja muut kallistuvat panokset ovat tuoneet ongelmia yhtiöille ja hankkeille. Paluu normaaliin – mitä se sitten syklisellä alalla tarkoittaakaan – on todennäköisesti hyväksi kaikille alan toimijoille.

Ensi vuosi on erilainen myös Rakennuslehdelle. Vuodesta 2005 lähtien lehden tekijälistassa lukenut tuttu nimi poistuu, kun Rakennuslehden pitkäaikainen päätoimittaja ja toimitusjohtaja Veijo Käyhty siirtyy eläkkeelle. Uutena toimitusjohtajana on jo aloittanut Teemu Vehmaskoski.

Haluan lausua Veijolle lämpimät kiitokset työstä, jonka hän on tehnyt Rakennuslehden eteen. Veijo Käyhty tunnetaan tekijänä, joka on intohimoisesti kehittänyt Rakennuslehteä niin journalistisesti kuin liiketoiminnallisesti. Hän jättää taakseen yhtiön, joka on poikkeuksellisen hyvässä kunnossa ja lehden, joka on pystynyt koko ajan vahvistamaan asemaansa suomalaisten rakennusalan koulutettujen asiantuntijoiden ja päättäjien arvostamana mediana. Veijolle suomalainen rakentaminen ja siitä kertominen on ollut sydämen asia. Hänen viitoittamallaan tiellä on hyvä ja helppo jatkaa.

Samalla, kun toivotan Veijolle kiinnostavia eläkepäiviä, kiitän kaikkia Rakennuslehden lukijoita, ilmoittajia ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta. Rauhallista joulua ja menestyksellistä vuotta 2019!

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisessa ja Rakennuslehdessä ollaan uuden ajan kynnyksellä”

Vastaa