Toivottavasti taas odotuksia parempi vuosi

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Rakennuslehden perinteinen Suurimmat-tilinpäätösvertailu ilmestyi printtilehdessä muutama kuukausi sitten. ”Vuosi 2019 ylitti odotukset” otsikoimme laajan katsauksen aloitusjutun. Heikoista odotuksista huolimatta viime vuodesta kehkeytyi mainio rakennusalan yrityksille – monille jopa erinomainen.

Tämän vuoden tilinpäätöksiä käsitellään taas ensi vuoden toukokuussa Rakennuslehden palstoilla. Otsikkoa emme tietenkään vielä tiedä – varsinkin kun elämme hyvin poikkeuksellista koronavuotta –, mutta jos juuri nyt pitäisi arvioida, rakennusalalla taidetaan selvitä vuodesta säikähdyksellä. Ehkäpä odotukset jopa ylittyvät viime vuoden tapaan.

Korona on kolauttanut rakentamistakin, mutta kokonaisuudessa tilanne näyttää nyt paljon myönteisemmältä kuin kevään synkimpinä hetkinä.

Rakennustyömaat on saatu pidettyä hyvin käynnissä, asuntokauppa käy edelleen, uusia hankkeita käynnistetään ja suuret infrahankkeet antavat lupauksia hyvästä työkuormasta.

Kun kyse on koronaviruksesta, käänteet voivat kuitenkin olla nopeita. Toinen aalto saattaa pyyhkäistä hetkessä hyvät odotukset mennessään. Siksi rakennusalallakin kannattaa ja pitää edelleen minimoida riskit, jotta tauti ei pääse nostamaan päätään uudelleen. Esimerkiksi varovaisuus kohtaamisissa ja huolellisuus hygieniassa ovat edelleen välttämättömiä.

Tämän vuoden tuloksia odotellessa voi vielä helposti tarkistaa, millainen se mennyt vuosi olikaan. Printtilehdessä julkaistu Suurimmat-kokonaisuus löytyy nyt myös Rakennuslehden verkkosivuilta viime vuoden tapaan. Sinne pääsee tästä. Suurimmat-työkalussa on yli 300 yhtiön tulostiedot, ja sillä voi esimerkiksi helposti vertailla eri yhtiöitä keskenään. Työkaluun pääsee tästä. Palvelu on avoin tilaajille. Kannattaa hyödyntää!

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Toivottavasti taas odotuksia parempi vuosi”

Jätä kommentti