Uusia avauksia uudelle vuodelle

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Uuden vuoden alkajaisiksi Rakennuslehden paperille painettu lehti on hieman uudistunut. Lehden rakenne on pysynyt ennallaan, mutta olemme tehneet pieniä muutoksia sinne tänne.

Uudistukset pitävät tekijät vireinä, mutta itseisarvo ne eivät ole, vaan niillä pitää olla syynsä. Tämänkin kertaiset muutokset kumpuavat niistä lukijatutkimuksista ja kyselyistä, joita teimme viime syksyn aikana.

Lukijoiden toiveena on ollut esimerkiksi ajankohtaisten tuotteiden ja menetelmien esitteleminen. Näitä pyrimme nostamaan juttuihin vuoden mittaan. Samoin on toivottu asiantuntijakirjoituksia, ja ensimmäinen tällainen kirjoitus löytyy vuoden ensimmäisestä printtilehdestä.

Rakennuslehden lukijat haluavat syvällisiä – ja tarvittaessa kriittisiäkin – juttuja rakentamisen ytimestä, ja niitä pyrimme toimittamaan joka viikko paperilehteen ja joka päivä tänne verkkolehteen. Pyrimme myös osoittamaan aiempaa tarkemmin lukijoille, millaisesta jutusta on kyse.

Syvällisen vastapainoksi paperilehden viimeisen sivun Makasiiniin on toivottu monipuolisesti erityyppisiä, vähän kevyempiä rakentamiseen ja rakennusalan ihmisiin ja yhteisöihin liittyviä tarinoita. Se on osa rakennusalan yhteisöllisyyttä, jota haluamme omalla työllämme edesauttaa. Otamme mielellämme vastaan juttuideoita ja -toiveita.

Printtilehden lisäksi kehitämme verkkolehteä. Verkko on luonteva paikka nopealle, päivittäiselle uutisjulkaisemiselle. Tätä kehittääksemme olemme ruuvanneet toimintaamme myös uutistyön suuntaan. Kokenut toimittaja Mikko Kortelainen on aloittanut vuodenvaihteessa uutispäällikkönä. Samalla niin ikään pitkän uran Rakennuslehdessä tehnyt toimituspäällikkö Seppo Mölsä on siirtynyt erikoistoimittajaksi, joka tuo sisältöön lukijoiden arvostamaa rakentamisen syvällistä tuntemusta.

Rakennuslehden toimitus on vuodenvaihteessa muutoinkin vahvistunut, kun toimituspäällikkö Anne Korhonen on palannut vuoden kestäneestä työkierrosta Helsingin Sanomista ja uutena toimittajana on aloittanut Daniel Wallenius. Lännen Mediassa viimeksi työskennellyt Daniel seuraa varsinkin infrarakentamista.

Näillä uudistuksilla on hyvä lähteä kohti kiinnostavaa vuotta 2021. Ollaan yhteyksissä!

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusia avauksia uudelle vuodelle”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat