Granlundin seminaarissa sukelletaan kira-alan muutokseen. Miten alamme muuttuu ja miten koronaepidemia vaikuttaa muutokseen?

Vuosi 2020 on ollut varsinainen muutosten vuosi. Meitä on mietityttänyt, millaisille urille rakennus- ja kiinteistöala asettuu koronaepidemian jälkeen. Olisiko tämä nyt se suuri muutos, joka sysää alan kohti uutta aikakautta? Miten me ihmiset sopeudumme käynnissä olevaan ja tulevaan muutokseen?

Näihin pohdintoihin haemme yhdessä yleisömme kanssa vastauksia Granlundin suuressa virtuaaliseminaarissa 21.10.2020 klo 9-11. Tilaisuuden juontaa TV-uutisistakin tuttu Keijo Leppänen. Tule mukaan!

OHJELMA

Empatiaa rakentamiseen

Katri Saarikivi, tutkimusprojektin johtaja, Helsingin yliopisto
Miten tila vaikuttaa ihmisen ajatteluun ja hyvinvointiin? Tarvitseeko ihminen työtilaa vai voiko etäilyä jatkaa loputtomiin? Mitä on aito käyttäjäystävällisyys?

Design by humans with help of algorithms

Håvard Vasshaug, co-founder, Bad Monkeys
Norjalainen rakennusalan tulokas Bad Monkeys haluaa ravistella alaa ja muuttaa tavan rakentaa. Olemmeko matkalla kohti maailmaa, jossa koneet suunnittelevat rakennuksia? (Puheenvuoro pidetään englanniksi)

Digital Twin – what is all the hype about?

Ken Dooley, teknologiajohtaja, Granlund
Ken Dooley on tutkinut, millaisia odotuksia suomalaisilla on rakennusten digitaalisia kaksosia eli digital twineja kohtaan. Hypetys on ollut melkoista, mutta kehitys on ollut melkoisen hidasta. Mitä hyötyä Digital Twinista on? (Puheenvuoro pidetään englanniksi)

Paneeli: korona ja muutos

KiRa-alan vaikuttajat keskustelevat mm. siitä, millaisiin pysyviin muutoksiin korona pakottaa alamme? Mitkä muutokset jäävät pysyviksi? Mitä tarvitaan, että ala pääsee muutoksen yli? Paneelissa mukana: Anna Tiri (liiketoimintajohtaja, KONE Hissit Oy), Antti Tuomela (toimitusjohtaja, Spacent Oy) ja Pekka Metsi (toimitusjohtaja, Granlund)