Kokeile kuukausi maksutta

Kun pääsee suunnittelemaan maailman parasta sairaalaa, työ tuntuu erityisen merkitykselliseltä. ”Hienointa on loistava yhteishenki”, sanovat Rambollilla työskentelevät Hannu-Pekka Laurila ja Janne Yli-Tokola.

Kolmisenkymmentä vuotta rakennesuunnittelun alalla toiminut Hannu-Pekka Laurila on nähnyt lukemattomia rakennushankkeita Suomessa ja Ruotsissa. Kaiken kokemuksensa pohjalta hän on erityisen ylpeä Lastensairaala-projektista, joka on yksi Rambollin sairaalasuunnitteluosaamisen taidonnäytteistä.

”Tässä hankkeessa ei ole tehty kompromisseja. Olemme noudattaneet Terve talo -kriteereitä ja olleet tarkkana muun muassa betonin riittävän kuivatusajan sekä muiden rakenneratkaisuiden hyväksymisen kanssa. Tämä hanke on mielestäni jo muuttanut alan käytäntöjä ja rima uskalletaan nyt asettaa korkeammalle.”

Kymmenet eri toimijat ovat työskennelleet määrätietoisesti yhteisen päämäärän saavuttamiseksi: terve sairaala, joka on suunniteltu pienten potilaiden sekä heidän vanhempiensa ja hoitajiensa tarpeista lähtien.

”Tavoitteena oli luoda mahdollisimman miellyttävä ympäristö. Sairaalassa on muun muassa ääniä vaimentavaa akustiikkaa, lempeää valaistusta, lattialämmitystä ja lasten mukaan tehdyt mitoitukset. Iloa rankkojen hoitojen keskelle tuovat leikkisä värimaailma ja runsaat taideteokset.”

Pian valmistuva Lastensairaala Helsingissä on suunniteltu pienten potilaiden ehdoilla. (KUVA: Arkkitehtitoimisto SARC Oy)

Lastensairaala on vain yksi Rambollin lukuisista hankkeista, joissa Laurila ja hänen kollegansa ovat etsineet parasta mahdollista ratkaisua isoihin haasteisiin. Paljon mielenkiintoisia projekteja on käynnissä tälläkin hetkellä. Ramboll on mukana pääkaupunkiseudun merkittävimmillä työmailla kuten Redissä, Triplassa, Raide-Jokerissa, HUS:n uudessa Siltasairaalassa ja Keskustakirjastossa. Tampereelle rakentuu Kansi-Areena ja Jyväskylään Keski-Suomen Sairaala Nova. Vuositasolla Rambollilla on Suomessa yli 9000 erikokoista hanketta käynnissä, eli asiantuntemustaan pääsee kehittämään monipuolisesti. Kansainvälisistä mahdollisuuksista puhumattakaan, sillä yrityksellä on 300 toimistoa 35 maassa.

”Meillä on paljon erittäin kokeneita asiantuntijoita, mutta myös nuoriin panostetaan”, sanoo LVI-suunnittelupäällikkö Janne Yli-Tokola. Toimiva mentorointiohjelma ja matalan hierarkian organisaatio antavat uudelle tulokkaalle hyvät eväät kehittyä alan huippuosaajaksi.

Sekä Laurila että Yli-Tokola kehuvat yrityksen inhimillistä ja tavoitteellista arvomaailmaa. Tekniikan ja luonnontieteen ammattilaiset valitsivat tänäkin vuonna Rambollin suunnittelualan ihannetyönantajaksi Universumin kyselytutkimuksessa

Haluatko mukaan suunnittelemaan tulevaisuuden Suomea? Tutustu mahdollisuuksiin

Viimeisimmät näkökulmat