Rakennusalaan ja teollisuuteen erikoistunut henkilöstöpalveluyhtiö Värväämö palkittiin torstaina 10.10. Oikotie Työpaikkojen Rekrytoinnin parhaat -gaalassa Rekrytoinnin edelläkävijä -palkinnolla.

Rakennusalaan ja teollisuuteen erikoistunut henkilöstöpalveluyhtiö Värväämö palkittiin torstaina 10.10. Oikotie Työpaikkojen Rekrytoinnin parhaat -gaalassa Rekrytoinnin edelläkävijä -palkinnolla. Tuomaristo, johon kuuluivat, Jani Halme (ToinenPHD), Merru Tuliara (HPL), Päivi Leskinen (Sanoma) ja Ida Hakola (Vapa Media), kiittivät Värväämöä erityisesti työnhaun helpottamisesta hyödyntämällä luovasti chatbotteja työpaikkailmoituksissaan. Tuomaristo perusteli päätöstään seuraavasti:

”Chatbottien tulosta eri toimialoille on puhuttu paljon, mutta mitään aidosti hyödyllistä ja lisäarvoa tuottavaa ei ole nähty. Työpaikkailmoituksen chatbot on selkeydessään erittäin toimiva ja laittaa työnhakijan heti pohtimaan omia vahvuuksia ja valmiuksiaan.”

Värväämöstä palkintoa noutamassa olivat toimitusjohtaja Joonas Palosaari sekä markkinoinnista vastaava Sami Konttinen.

”Onhan tämä nyt likimain hienoin tunnustus, mitä yritys – ja vieläpä henkilöstöpalvelualalla toimiva sellainen – voi toiminnastaan saada”, Palosaari kertoo. ”Tavoitteenamme on olla kaikista inhimillisin työnantaja. Se pitää sisällään niin työntekijöiden tasa-arvoista kohtelua ja hyvinvoinnista huolehtimista kuin työnhaun helpottamista.”

Palosaaren ja Konttisen mukaan Värväämössä työnhaun kynnys on haluttu pitää mahdollisimman matalana.

”Jo verkkosivujen suunnittelussa olemme ajatelleet, että sitä täytyy pystyä käyttämään ´raksamiehen peukalolla´ ja sama homma työhakemuksen kanssa. Jokaisessa työpaikkailmoituksessamme on myös rekrytoijan puhelinnumero ja kannustamme myös työnhakijoita soittamaan hakemuksen täyttämisen sijaan, jos se tuntuu luontevammalta”, Konttinen kertoo.

Palosaari ja Konttinen korostavat myös, että bottien ja muiden teknisten ratkaisujen suosiosta huolimatta, Värväämö ei ole muuttumassa IT-taloksi.

”Botit ovat olleet palveluumme hyvä ja toimiva lisä, mutta vain lisä. Botti ei korvaa ihmistä – ainoastaan työhakemuksen. Työhakemuksia käsittelee, puhelimeen vastaa ja kahvia toimistolla tarjoaa yhä ihminen”, miehet summaavat.

Katso, miltä Värväämön chatbotti näyttää täällä. Tutustu Värväämöön täällä.

Viimeisimmät näkökulmat