Ardex-opiston koulutuksesta hyötyy koko rakentamisen ammattilaisketju.

Jo 20 vuoden ajan rakennusalan ammattilaiset ovat täydentäneet osaamistaan ARDEX-Opiston kursseilla. Koulutus aloitettiin märkätilojen ja lattioiden rakentamiseen keskittyvillä opintopäivillä.

”Märkätilojen ongelmakohtien läpikäynnille on ollut selvästi tarvetta” kertoo ARDEX´n tekninen päällikkö Heikki Immonen. ”Esimerkiksi laattojen virheellinen asentaminen aiheuttaa edelleen laattojen irtoamista ja on vielä tänäkin päivänä yllättävän yleistä”, hän jatkaa. Juuri tämä on ARDEX-Opiston kurssien keskeistä sisältöä. Tiiviin koulutuspäivän aikana näytetään konkreettisesti eri työvaiheet ja neuvotaan miten voi välttää tekemästä ne virheet, jotka joku toinen on jo tehnyt.

Opisto on toiminnassaan onnistunut myös vastaamaan muuttuviin rakennusalan tarpeisiin. Sisäilmaongelmien korjaamiseen ja ehkäisemiseen ARDEX aloitti koulutuskokonaisuuden jo 10 vuotta sitten. ARDEX´n vahvuus on ennen kaikkea jatkuva kansainvälinen tutkimus- ja tuotekehitystyö.

”Meillä on pelkästään jo Suomessa vahva käytännön kokemuspohja onnistuneista sisäilmakorjauksista. Sisäilmapäivällä voi perehtyä työtekniikoihin mm. ilmavuotojen, rakennekosteuden ja radonin hallinnasta”, painottaa Immonen.

Kiristyvät aikataulut ovat yksi työmaiden tämän päivän haasteista. Tuotteet kehittyvät, eikä niihin välttämättä ehditä paneutua riittävästi. ARDEX´n erikoissementit vastaavat nopeiden aikataulujen kysyntään ja lujuusvaatimuksiin, mutta saavutetaanko paras mahdollinen lopputulos sillä, että käyttöohje luetaan nopeasti työmaalla säkin kyljestä?

”Monet urakoitsijat ja valvojat ovat sisäistäneet miten tärkeää on tuntea tuotteet. Päivä maksuttomalla ARDEX-Opiston kurssilla varmistaa oikean toteutuksen työmaalla”, vahvistaa Heikki Immonen ja jatkaa; ”Meillä on myös paljon osaajia, jotka ovat tulleet kurssille yhä uudelleen jo vuosien ajan.” Sertifioidut ammattilaiset hyödyntävät kursseja osaamisen ylläpitämiseen, sillä opiston koulutus hyväksytään Rakentamisen sertifikaattien täydennyskoulutukseksi.

Märkätilapäivä

Märkätilojen vedeneristäjän ja märkätilatöiden valvojan tietopaketti. Märkätilan riskikohdat kuten läpivientien ja lattiakaivon liitos käydään käytännön esimerkein läpi. Voimassa olevat ohjeet ja määräykset. Koulutus hyväksytään märkätilojen vedeneristäjän sekä märkätilatöiden valvojan Rakentamisen sertifikaattien täydennyskoulutukseksi.

Sisäilmapäivä

Koulutus sisäilmakorjausten työtekniikoista mm. ilmavuotojen, rakennekosteuden ja radonin hallintaan. Perustuu alan viimeisimpään tutkimukseen ja käytännön kokemukseen korjauskohteissa. Hyväksytään rakenteiden tiivistäjän Rakentamisen sertifikaatin täydennyskoulutukseksi.

ARDEX-Opiston maksuttomia kursseja järjestetään useilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Katso itsellesi sopiva ajankohta alla olevasta linkistä ja ilmoittaudu!

Tästä kurssikalenteriin >

Koulutuspäivä on siis täyttä asiaa, jonka jälkeen voi luottavaisin mielin palata työmaalle tai suunnittelupöydän ääreen. Mutta kuinka siirtää teoria käytäntöön?

”Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen tuen”, kertoo ARDEX´n toimitusjohtaja Pekka Sintonen. Siksi ARDEX tarjoaa veloituksetta teknisen neuvonnan ja työohjepankin järjestelmäratkaisut, jotka varmistavat, että kohteet onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla. ”Tekniset neuvojat käyvät tarvittaessa työmaalla asti varmistamassa oikean toteutuksen. Emme jätä asiakasta pulaan!”, kiteyttää Sintonen lopuksi.

ARDEX palveluksessanne

ARDEX tukee työtäsi myös kurssipäivän jälkeen. Kattava työohjepankki tarjoaa ohjeet ja ratkaisut osoitteessa ardex.fi ja tekninen neuvonta palvelee arkipäivisin puhelinsoiton päässä 09 6869 140 (pvm/mpm) sekä tarvittaessa myös työmaakohteessa.

ARDEX on yksi maailman johtavista vedeneristys-, betoninkorjaus-, tasoite- ja laatoitusmateriaalien valmistajista. Emme tyydy tarjoamaan pelkästään tuotteita, jotka riittävät kattamaan rakennusalan vaatimukset. Jatkuvalla tutkimuksella ja tuotekehityksellä voimme tarjota tuotteita ja järjestelmäratkaisuja, jotka ovat kehityksen kärjessä sekä tukevat ammattilaisten työtä laadullisesti ja työaikaa tehokkaasti säästäen.